Το FBI παρακολουθούσε τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ – Σοκαριστικό το «top secret memo»

Ο λόγος που έβγαλε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στα σκαλιά του μνημείου του Λίνκολν, στην Ουάσιγκτον το 1963 είναι μία από τις πιο σημαντικές και αξέχαστες στιγμές του 20ου αιώνα.

Η φράση του «I have a dream», το όνειρο της ισότητας και της ελευθερίας όλων των ανθρώπων άλλαξε τη ροή της ιστορίας και έκανε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σύμβολο της ελπίδας για εκατομμύρια ανθρώπους.

Πέρασαν 53 χρόνια από εκείνη την συγκλονιστική στιγμή και 48 μετά την δολοφονία

του για να αποκαλυφθεί πως εκείνα τα πέντε χρόνια, μεταξύ του ιστορικού αυτού λόγου και του θανάτου του, παρακολουθούνταν από το FBI. Ο τότε Γενικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ήταν εκείνος που ενέκρινε την τοποθέτηση κοριών ώστε να παρακολουθούνται και να καταγράφονται οι συνομιλίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Σοκαριστικό μάλιστα είναι το «top secret memo» του επικεφαλής του τμήματος του FBI, Γουίλιαμ Σάλιβαν, το οποίο ανέφερε:

«Προσωπικά, πιστεύω στο «φως» των ισχυρών, δημαγωγικών ομιλιών του Κινγκ που στέκεται σαν «κεφάλι και ώμοι» πάνω από όλους τους άλλους Νέγρους ηγέτες μαζί, όσον αφορά το πώς επηρεάζει μεγάλες μάζες.

Πρέπει να τον σημαδέψουμε τώρα, αν δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα, ως τον πιο επικίνδυνο Νέγρο για το μέλλον αυτού του έθνους όσον αφορά τον κομμουνισμό, τους νέγρους, αλλά και την εθνική ασφάλεια».

Η παρακολούθηση, η οποία δεν είχε εγκριθεί από τα τότε δικαστήρια, «δικαιολογήθηκε» ως μέτρο προφύλαξης εναντίον του Κουμμουνισμού.

The post Το FBI παρακολουθούσε τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ – Σοκαριστικό το «top secret memo» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
FBI, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ – Σοκαριστικό,FBI, martin louther kingk – sokaristiko