Τι απέγινε το «τρίτο πρόσωπο» στη λαμπρή ιστορία της Apple;

18:05 2/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Ήταν δύο ή τρεις οι συνιδρυτές της Apple; Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι δεν ήταν μόνοι οι Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόσνιακ όταν δημιούργησαν το «Μήλο» της τεχνολογίας.

Ο τρίτος άνθρωπος ήταν ο Ρον Γουέιν, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα έγγραφα της ίδρυσης της Apple, την

πρωταπριλιά του 1976. Ο Γουέιν, όμως, αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές που είχε - μόλις το 10% τότε - δέκα μέρες αργότερα, έναντι 800 δολαρίων. Και προφανώς το έχει μετανιώσει πικρά, διότι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό των μετοχών της Apple κοστολογείται σε 62 δισ. δολάρια!

«Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν είναι ότι ήμουν στην εταιρεία, και έπειτα την εγκατέλειψα. Αυτό που δεν ξέρουν ωστόσο, είναι ότι είχα σημαντικό λόγο που έπρεπε να το κάνω και δεν έχω μετανιώσει για αυτή μου την απόφαση», δήλωσε ο ίδιος στο CNN.

Ο Γουέιν γνώρισε τον Τζόμπς, όταν οι δυο τους δούλευαν στην πρωτοπόρο εταιρεία δημιουργίας βιντεοπαιχνίδιων, την Atari. Ήταν προγραμματιστής υπολογιστών, αλλά δεν έγινε συνιδρυτής λόγω των τεχνολογικών του ικανοτήτων. Αναφέρει πως κλήθηκε για τη θέση του γενικού διευθυντή. Συγκεκριμένα, του δόθηκε το 10% των μετοχών για να κατασκευάσει το λογότυπο της εταιρίας, αλλά και να έχει το ρόλο διαμεσολαβητή, στις πιθανές διαφορές του Βόσνιακ και του Τζόμπ.

«Οι δύο αυτοί άντρες, ήταν πραγματικοί ανεμοστρόβιλοι. Βρισκόμουν στη σκιά αυτών των γιγάντων. Αν έμενα στην εταιρεία, πιθανόν να ήμουν ο πιο πλούσιος άντρας του νεκροταφείου», λέει με διάθεση αυτοσαρκασμού. Το πάθος του ήταν η βιομηχανία των παιχνιδιών, να δημιουργεί βιντεοπαιχνίδια και λογισμικά. Δεν θα ήταν ευτυχισμένος αν παρέμενε στην Apple. Ίδρυσε μετέπειτα πολλές μικρές εταιρίες, όπου και μπόρεσε να σχεδιάζει και να προγραμματίζει ακόμη και σήμερα.

«Αν θα ήθελα να είμαι πλούσιος; Φυσικά και θα ήθελα πολλά λεφτά. Αλλά το έχω σκεφτεί. Αν απλά επιζητούσα χρήματα και δόξα, θα έπρεπε να ζήσω όντας δυστυχισμένος», καταλήγει.

The post Τι απέγινε το «τρίτο πρόσωπο» στη λαμπρή ιστορία της Apple; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα