Τι απαντά ο απατεώνας που παρίστανε τον διερμηνέα της νοηματικής στην κηδεία του Μαντέλα

Έγινε το πρόσωπο της ημέρας για ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη παριστάνοντας τον διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα.

Ανέβηκε στο βήμα όπου μίλησαν οι ηγέτες για τον μεγάλο Μαντίμπα. Στάθηκε δίπλα τους και στην συνέχεια κουνώντας ακατάληπτα τα χέρια του παρίστανε πως μετέφραζε υποτίθεται τα λόγια τους στην νοηματική γλώσσα. Ωστόσο μετά από καταγγελία της ομοσπονδίας κωφαλάλων της Νοτίου Αφρικής,

ο Ταμσάνκα Τζαντίγιε όπως είναι το όνομά του, δεν μετέφραζε απολύτως τίποτα.

Ο ίδιος μετά τον σάλο, σύμφωνα με το Sky News υποστήριξε πως δεν είναι απατεώνας, ξαφνικά άρχισε να ακούει φωνές και έπαθε σχιζοφρενικό σοκ, αποκάλυψε μάλιστα πως λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για την πάθησή του.

Ο Τζαντίγιε, δήλωσε πως το σχιζοφρενικό επεισόδιο μείωσε την ικανότητά του να ακούει σωστά τις ομιλίες των ηγετών, αλλά δεν μπορούσε να φύγει και συνέχισε να μεταφράζει λέξεις και φράσεις που δεν έβγαζαν νόημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Star της Νότιας Αφρικής, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν μόνος σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

«Προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου και να μην δείξω στον κόσμο τι συνέβαινε. Λυπάμαι πολύ, αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Η ζωή είναι άδικη. Η ασθένεια αυτή είναι άδικη. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτή την ασθένεια, θα σκεφτεί απλά ότι απλά έκανα χειρονομίες που δεν έβγαζαν νόημα». Ισχυρίζεται επίσης, πως είναι όντως διερμηνέας και πως πληρώνεται 850 Rand (60 ευρώ) την ημέρα.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα