Στο Στρασβούργο ο Τσίπρας – Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Όλι Ρεν

Τετ-α-τετ με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρέν θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψή του στο Στρασβούργο.Κατά την συνάντηση των δύο ανδρών , ο Αλέξης Τσίπρας θα αναπτύξει τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ

όσον αφορά την Τρόικα, θέτοντας ως προτεραιότητα το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης που προκύπτει από τα σκληρά μέτρα ύφεσης που απαιτεί η τρόικα κατά την διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση. Το ίδιο ζήτημα τέθηκε και κατά τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους ευρωβουλευτές Οτμάν Κάρας, και Λιέμ Χοάνγκ Νκογκ, οι οποίοι είναι εισηγητές στην ερευνητική επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την τρόικα. Στους ίδιους παρέδωσε και την επονομαζόμενη «μαύρη βίβλο» του Μνημονίου, η οποία όπως ο ίδιος αναφέρει απεικονίζει με οικονομικά στοιχεία τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε : «Η συνέχιση της ίδιας λογικής λιτότητας το μόνο που καταφέρνει είναι να γιγαντώσει το κύμα του ευρωσκεπτικιστή και των ακροδεξιών τάσεων στην Ευρώπη».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στην Μαδρίτη για το συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα