Τι άλλο πρέπει να κάνει ο Μάκης Βορίδης για να γίνει αρχηγός της ΝΔ…

Πριν μερικά χρόνια άκουγε το όνομα Κωνσταντίνος Καραμανλής και… έφτυνε στον κόρφο του. Ο λόγος φυσικά για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και η αναφορά στα πρώιμα χρόνια της παραστρατημένης -τσεκουράτης- νιότης του τότε ακροδεξιού... φερέλπιδα κολλεγιόπαιδα των Ελεύθερων Μαθητών, Μάκη Βορίδη.

Με τα χρόνια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Μεθοδικά, ο Μάκης Βορίδης «ξεπλενόταν» κάθε χρόνο και λίγο περισσότερο. Δεν πήγε και άσχημα. Από το περιθώριο και την περιφρόνηση έφτασε σταδιακά να γίνει βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Και

επειδή όποιος μπαίνει σε αυτή τη δουλειά βλέπει -και λογικά- την κορυφή, τώρα ήρθε η ώρα της πλήρους αναβάπτισης.

Ποτάμι, η Πρώτη Σερρών και κολυμβήθρα το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ναι αυτός που κάποτε μισούσε. Αλλά όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δέκα χρόνια δεν θα το θυμάται κανένας.

Όπως αναφέρεται στον Βηματοδότη:

«Στις Σέρρες βρέθηκε ο κ. Μάκης Βορίδης, τόπο καταγωγής της συζύγου του, αλλά ο ίδιος θέλησε να επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών, όπου γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Από καιρό ήθελε να την επισκεφθεί αλλά οι πολιτικές συνθήκες, καθότι βρισκόταν σε άλλα κόμματα, δεν του το επέτρεψαν. Τώρα ήταν η ευκαιρία, όπως είπε. Επέμεινε να πάει εκεί για να δείξει το σπίτι του Εθνάρχη και στη σύζυγό του. Ηταν για αυτόν κάτι σαν προσκύνημα. Εμεινε αρκετή ώρα στην οικία Καραμανλή και έγραψε μάλιστα επικό σημείωμα για τον εθνάρχη, στο βιβλίο επισκεπτών. Ανάμεσα στα άλλα έγραψε (με συγκίνηση, όπως είπε): «Ο χώρος αυτός αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς συνδέεται με την οικογένεια η οποία καθόρισε τις μεγάλες επιλογές του έθνους και της παράταξης». Είχε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αχ. Καραμανλή και βεβαίως προμηθεύτηκε το κρασί με την ετικέτα «Αχ. Καραμανλής», από τους αμπελώνες Καραμανλή.»

Όχι, δεν σκέπτεται να αλλάξει επώνυμο…

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα