Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας επέστρεψε στην πραγματικότητα μετά το χθεσινό συμβούλιο αρχηγών

13:45 5/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Ο Αλέξης Τσίπρας προσγειώθηκε στην πραγματικότητα μετά το χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και αναγκάστηκε να αλλάξει πολλές από τις «τρυφερές» θέσεις που είχε για το προσφυγικό, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ίδιος τόνισε πως για το Ποτάμι είναι σημαντικό να τοποθετηθεί ένας υπερυπουργός Μετανάστευσης που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων και πως ο ίδιος έχει συμφωνήσει με ένα συγκεκριμένο

πρόσωπο, ενώ επισήμανε επίσης πως ο πρωθυπουργός, μετά την μίνιμουμ συμφωνία στο συμβούλιο, πηγαίνει με ισχυρό χαρτί στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Μέχρι χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια πιο "τρυφερή" εικόνα για τα πράγματα, η χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και τα συμπεράσματα που καταγράφηκαν στο ανακοινωθέν, τον προσγείωσαν, είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, παραδεχόμενος πως το τελευταίο διάστημα «ο Καμμένος έχει κάνει δουλειά με τις ένοπλες δυνάμεις, αν και του θύμισα πως πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν χρειάζονται στα νησιά hot spots και το παραδέχθηκε, λέγοντας ότι ήταν άλλες οι συνθήκες».

Συμφωνήσαμε χθες ότι η χώρα έχει σύνορα, δεν υπάρχει η άποψη ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επισήμανε ότι όλοι συμφώνησαν πως «πρώτο μας μέλημα είναι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ειδικά προς τα παιδιά των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα. Πρέπει να υπάρχει μια ξεχωριστή, μόνιμη δομή για να κάνουμε αυτά τα παιδιά Έλληνες», είπε και διευκρίνισε πως αναφέρεται «κυρίως σε αυτούς που έρχονται από τη Συρία. Οι άλλοι θα πρέπει να πάνε πίσω, όσοι δεν έρχονται από πόλεμο ή δεν διώκονται στις χώρες τους, όπως κάποιοι Κούρδοι, θα πρέπει να επιστρέφουν». «Συμφωνήσαμε όλοι σε αυτό και ο πρωθυπουργός» τόνισε ο κύριος Θεοδωράκης και επισήμανε ότι όσοι πρόκειται να επαναπατριστούν «μέχρι τότε θα μένουν σε κέντρα κλειστού τύπου».

Αναφορικά όμως με τους πρόσφυγες που θα πρέπει να υποδεχθεί η χώρα και οι οποίοι θα εγκατασταθούν εδώ, είπε: «Όσοι μείνουν πρέπει να μπουν σε δομές, με χρήματα της Ευρώπης μέχρι τελευταίο ευρώ, δεν θα τα πάρουμε από τους συνταξιούχους».

Κατά την συζήτηση χθες στο Προεδρικό, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε πως ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Άμυνας ήταν σε θέση να πουν ποιος θα είναι ο αριθμός όσων μείνουν τελικά στη χώρα: «Δεν μπορούσαν να μας πούνε πόσοι θα έρθουν στην Ελλάδα. Σήμερα έχουμε 1.500 την ημέρα που έρχονται, δηλαδή 50.000 το μήνα, αν δεν σταματήσει η ροή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», τόνισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ακόμα ότι συμφωνήθηκε κατά το συμβούλιο, «σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την συγκατάθεση των αρχηγών, η κυβέρνηση να κάνει διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ στην αραβική, ώστε να μην έρχονται και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα οι μετανάστες».

Απαντώντας σε ερώτηση στον Σκάι για το «αν αισθάνεται "Τρόικα εσωτερικού"», βάσει της κυβερνητικής διαρροής, απάντησε: «Δεν αισθάνομαι και ούτε αισθανόμουν ποτέ, εμείς παλεύουμε για τα δίκια των πολλών. Εγώ μένω στην εθνική συνεννόηση, γιατί χθες πετύχαμε, προς τιμήν όλων, μια μίνιμουμ συνεννόηση καθώς η κυβέρνηση υποχώρησε από πολλές θέσεις που είχε το 2015 και αυτό είναι προς το συμφέρον του λαού».

Τέλος, ο κύριος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην πρότασή του για την τοποθέτηση από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ενός «υπερυπουργού Μετανάστευσης»: «Χθες χάσαμε την ευκαιρία για υπουργό κοινής αποδοχής. Ήμουν έτοιμος να προτείνω πρόσωπο γιατί έχω συζητήσει μαζί του και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει μια δύσκολη δουλειά. Οι λύσεις είναι οι άνθρωποι, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει άνθρωπο που μπορεί να χειριστεί συνολικά την κατάσταση. Εμείς θέλουμε, και αργά ή γρήγορα θα γίνει, έναν υπερυπουργό που θα έχει την εμπιστοσύνη όλων για να χειριστεί την κατάσταση και να οργανώσει το χάος που ζούμε».

Αναφερόμενος στα παραλειπόμενα του Συμβουλίου ο κύριος Θεοδωράκης αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός ήπιε μόνο νερό και χυμό, ενώ ο ίδιος τίμησε τον ελληνικό καφέ της προεδρίας: «Εγώ ήπια δύο ελληνικούς καφέδες, γιατί η προεδρία κάνει εξαιρετικό καφέ που τον φέρνει ο Προκόπης Παυλόπουλος από συγκεκριμένο καφεκοπτείο στην Αθήνα».

«Δεν υπήρχε πολεμική ατμόσφαιρα, δεν ήταν εχθρική, αλλά ένας λογικός διάλογος με πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά χωρίς να ξεπεραστεί ποτέ το όριο της ευπρέπειας γιατί συζητούσαμε ένα εθνικό θέμα», επισήμανε ενώ αναφορικά με την πρόταση του Βασίλη Λεβέντη για να συζητηθεί το ενδεχόμενο Οικουμενικής Κυβέρνησης, είπε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς δεν υπήρχε στην ημερησία διάταξη και γιατί ο πρωθυπουργός δεν αποδέχθηκε να το συζητήσει.

The post Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας επέστρεψε στην πραγματικότητα μετά το χθεσινό συμβούλιο αρχηγών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα