Θάρρος ή αλήθεια;

Περίεργη η σημερινή αναμέτρηση με τα “πάντσερ”. Και το θέμα είναι ποιος θα κερδίσει: η αλήθεια (που λέει ότι η Γερμανία είναι καλύτερη ομάδα) ή το θάρρος (των διεθνών μας);

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι της αναμέτρησης της Ελλάδας με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2012. Οι εφημερίδες μας ζητούν να… χρεοκοπήσουμε τα “πάντσερ”, οι δικές τους μας ειρωνεύονται, ξέρουμε ότι έχουν καλύτερη ομάδα, αλλά γουστάρουμε ένα θαύμα αλά 2004.

Μπάχαλο…

Η αλήθεια είναι ότι προβλέψεις για την αποψινή αναμέτρηση Ελλάδας και Γερμανίας δεν χωράνε. Όπως δεν χωράνε (σχεδόν) ποτέ προβλέψεις σε νοκ άουτ αγώνες, γιατί μέσα σε 90 λεπτά ποτέ δεν ξέρει τι θα συμβεί. Μπάλα είναι και γυρίζει και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Όμως τα πράγμα αυτή τη φορά είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Βλέπεις δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο στη μέση, είναι και η πολιτική. Είναι όλη αυτή η μάχη με τη Γερμανία της Μέρκελ τα τελευταία χρόνια. Τα δάνεια, τα ειρωνικά σχόλια, η απαξίωση. Και όσο κι αν δεν το θέλεις, δεν μπορεί όλα αυτά να μην υπάρχουν στο μυαλό σου. Για αυτό οι προβλέψεις (που δεν πρέπει να υπάρχουν) γίνονται ακόμα πιο μπερδεμένος.

Θάρρος – είμαι ένας φανατισμένος οπαδός της Ελλάδος. Και θέλω όσο τίποτα άλλο τη νίκη της Εθνικής μας κόντρα στους Γερμανούς. Τι ζητάω; Να έχει ξεμείνει ένα θαύμα από το 2004. Δεν με ενδιαφέρει το σκορ – και το μισό-μηδέν μου κάνει! Απλά θέλω να περάσουμε, θέλω στο τέλος να δω τα απογοητευμένα πρόσωπά τους, θέλω να δω τι θα γράψει αύριο η Bild που μας έχει “λιώσει” το τελευταίο διάστημα, θέλω (πολύ περισσότερο) να διαβάσω τους ηρωικούς τίτλους των Ελληνικών εφημερίδων, θέλω να ξανακουστεί το “πειρατικό”, θέλω να ουρλιάξω, θέλω να βγω έξω στους δρόμους και να πανηγυρίσω. Και κάτι ακόμα: δεν το θέλω απλώς, το έχω ανάγκη!

Αλήθεια – είμαι ένας ρεαλιστής φίλος του ποδοσφαίρου. Τα “πάντσερ” είναι πολύ καλύτερα από εμάς, πιο ποιοτικά, με βάθος στο πάγκο, με παίκτες που ξέρουν καντάρια μπάλας, η παράδοση είναι με το μέρος τους, είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Και η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι στο πρώτο γύρο πέτυχαν 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, χωρίς καν να ιδρώσουν. Δεν χρειάστηκε, γιατί ξέρουν πώς να παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν και κράτησαν δυνάμεις για τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα. Ναι, ως ομάδες δεν συγκρινόμαστε, οι Γερμανοί είναι 4 με 5 σκαλοπάτια πάνω από εμάς.

Και, ναι μεν η αλήθεια λέει ότι οι Γερμανοί είναι καλύτεροί μας, αλλά αν παίξουμε με θάρρος (και προκριθούμε) αυτό θα θυμούνται όλοι στο φινάλε. Και πόσο θα γουστάρουμε τότε…

Keywords
Τυχαία Θέματα