Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου! Συνταγή για κοτόπουλο cordon bleu από τη Ντίνα Νικολάου

Το κλασικό φιλέτο cordon bleu, που θυμίζει «σάντουιτς» από λεπτές φέτες φιλέτου κοτόπουλου, τυριού και ζαμπόν, θα γίνει το αγαπημένο σου! Λαχταριστό, τραγανό και με εξαιρετική γέμιση… δια χειρός Ντίνας Νικολάου έρχεται στο τραπέζι σου.

Υλικά

4 μέτρια φιλέτα από στήθος κοτόπουλου4 φέτες βραστό χοιρινό ζαμπόν από μπούτι4 φέτες γραβιέρα, κομμένες λεπτέςΑλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι2 - 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Με

ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζω βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζοντίως, ανοίγοντας δηλαδή κάθε φιλέτο σαν βιβλίο, χωρίς να το κόψω στα δύο. Τα τοποθετώ ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάω καλά με τον μπάτη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν βαρύ και χονδρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.

Πασπαλίζω κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνω από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Ξανακλείνω κάθε βιβλίο-φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.

Αλευρώνω καλά τα φιλέτα και τα τινάζω για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τα βουτάω πρώτα στο χτυπημένο αυγό, καλύπτοντας τα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρω στην τριμμένη φρυγανιά. Τα απλώνω σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζω καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται, τα σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζω τα φιλέτα ανά δύο, για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθούν καλά το ψαχνό.

Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρω γαρνιρισμένο με φυλλαράκια μαϊντανού και λεπτές φέτες ακέρωτου λεμονιού ή τηγανητές πατάτες.

The post Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου! Συνταγή για κοτόπουλο cordon bleu από τη Ντίνα Νικολάου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα