Θα εκπλαγείτε με το ποιος είναι πιο «κολλημένος» με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τα βιντεοπαιχνίδια, η εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι αγόρια να παίζουν και κορίτσια να κάθονται στον καναπέ με σταυρωμένα τα χέρια κοιτώντας υποτιμητικά. Αυτό όμως είναι ένα παλαιό στερεότυπο το οποίο δεν ισχύει πια καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες είναι φανατικές gamers.

Πως όμως αποκτήσαν οι γυναίκες καλές σχέσεις με τα παιχνίδια; Όλα ξεκίνησαν μετά την έλευση των smartphones στην ζωή τους τα οποία τους έδιναν την δυνατότητα να κατεβάζουν πολύ εύκολα και γρήγορα παιχνίδια

της επιλογής τους όπως παζλ και κουίζ ερωτήσεων. Η έρευνα που έγινε από το Γραφείο Διαδικτυακών Συμβουλών στην Μεγάλη Βρετανία αποκάλυψε ότι οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το μισό και παραπάνω ποσοστό όλων των ανθρώπων που έχουν παίξει κάποιο παιχνίδι τους τελευταίους έξι μήνες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 33,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 69% του πληθυσμού παίζει παιχνίδια. Από αυτούς, το 27% είναι άνω των 40 ετών ενώ το ένα τρίτο έχει ηλικία άνω των 75! Επίσης οι έξι στους δέκα που έχουν παίξει κάποιο παιχνίδι τους τελευταίους έξι μήνες το έχουν κατεβάσει από το διαδίκτυο δωρεάν. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι περισσότεροι που παίζουν παιχνίδια το κάνουν μέσω των smartphones τους.

The post Θα εκπλαγείτε με το ποιος είναι πιο «κολλημένος» με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα