Τεξανός πωλητής τροχόσπιτων αγόρασε το λεωφορείο του «Βασιλιά» Έλβις [βίντεο]

Ένας πωλητής τροχόσπιτων από το Τέξας πλειοδότησε σε δημοπρασία και απέκτησε το λεωφορείο που χρησιμοποιούσε ο Έλβις Πρίσλεϊ κατά την διάρκεια της περιοδείας του το 1976 - έναν χρόνο πριν πεθάνει. Το λεωφορείο του «Βασιλιά» της ροκ πουλήθηκε για 268.000 δολάρια (περίπου 235.000 ευρώ), σε δημοπρασία στην Νέα Υόρκη από τον οίκο δημοπρασιών «Julien's Auctions», που ειδικεύεται σε δημοπρασία με ενθύμια διαφόρων αστέρων της μουσικής και του κινηματογράφου.

Το

λεωφορείο- για το οποίο η τιμή εκκίνησης ήταν 100.000 δολάρια - είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων (!), τηλεόραση και μεγάφωνα. Δεν είναι παροπλισμένο, έχει τη δυνατότητα μεταφοράς δώδεκα ατόμων ενώ σε αυτό μπορούν να κοιμηθούν άνετα εννέα άτομα.

Στην ίδια δημοπρασία βγήκαν στο σφυρί 200 αντικείμενα του Έλβις Πρίσλευ και έγιναν όλα ανάρπαστα. Μμεταξύ αυτών που πουλήθηκαν – κυρίως σε ρωσους και ασιάτες συλλέκτες – είναι μια στρατιωτική στολή, η οποία έφτασε τα 48.000 δολάρια και ένας δίσκος με το τραγούδι του «Love me tender» και αφιέρωση στην λατρεμένη του μητέρα, ο οποίος πωλήθηκε έναντι 125.000 δολαρίων.

Ο Έλβις Πρίσλευ θα γινόταν φέτος 80 ετών. Πέθανε νέος - το 1977 σε ηλικία 42 ετών - όπως όλοι οι ροκ σταρ και τα είδωλα- αλλά παραμένει ο πιο εμβληματικός ερμηνευτής της ποπ του αιώνα, με οπαδούς σε όλο τον κόσμο που συλλέγουν μανιωδώς δικά του ενθύμια, ως τιμή στην μνήμη και την κληρονομιά του.

The post Τεξανός πωλητής τροχόσπιτων αγόρασε το λεωφορείο του «Βασιλιά» Έλβις [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα