Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν την συντριβή του Boeing

Η ρωσική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν το αεροσκάφος της Flydubai συντριβεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ.

«Μην ανησυχείτε», ακούγεται να λέει πολλές φορές ο πιλότος. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούγεται ξανά η φωνή του να λέει αυτή φορά: «Μην το κάνεις αυτό».

Η τελευταία πρόταση του πιλότου λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή είναι: «Τράβα πάνω».

Ακολουθούν άλλα 6 δραματικά δευτερόλεπτα, που όπως μεταδίδουν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι του σταθμού ακούγονται κραυγές τόσο σπαρακτικές σαν να μην είναι ανθρώπινες.

Το

συμπέρασμα που βγάζουν οι Ρώσοι είναι ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος αφού εικάζουν από τις συνομιλίες ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους αμέσως αφού έκλεισε των αυτόματο πιλότο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που πήραν θέση, άτομο μέσα στο κόκπιτ ενεργοποίησε κατά λάθος το σταθεροποιητικό πτερύγιο στην ουρά του αεροσκάφους στην προσπάθειά του να φερει το Boeing σε οριζόντια θέση.

Με αυτό το πτερύγιο ανοιχτό, «το αεροπλάνο πρακτικά δεν αντιδρά στις εντολές του κυβερνήτη» ανέφερε το κανάλι προσθέτοντας ότι «οι πιλότοι δεν κατάλαβαν ότι σε αυτό οφειλόταν και η απότομη βουτιά».

Ο Αρίστος Σωκράτους είχε εργαστεί παλαιότερα στην εταιρεία Helios, το Boeing της οποίας συνετρίβη παραμονές του 15αύγουστου στο Γραμματικό, με αποτέλεσμα περισσότερα από 120 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Το ταξίδι του Σωκράτους με τη Fly Dubai επρόκειτο να είναι το τελευταίο του με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς είχε ήδη συμφωνήσει να εργαστεί σε μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία.

Όσο για την οικογένεια του άτυχου πιλότου, το μεγαλύτερο δράμα ζει η γυναίκα του, η οποία περιμένει παιδί και βρίσκεται στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

The post Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν την συντριβή του Boeing appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα