Το Mega είναι ακόμα εδώ: Κίνηση για τη σωτηρία του καναλιού

H οικογένεια Βαρδινογιάννη με τον κ. Φιλιππόπουλο, αν δεν παρουσιαστούν άλλα προβλήματα, φαίνεται ότι θα είναι το επιχειρηματικό σχήμα το οποίο θα αναλάβει τη διάσωση και κατά συνέπεια, τον κεντρικό ρόλο στο Mega.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» το καθοριστικό βήμα έγινε αυτή την εβδομάδα με τo διοικητικό συμβούλιο της «Τηλέτυπος», που ελέγχει το Mega, να δίνει το πράσινο φως ώστε

να ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη βάση της πρότασης που διατύπωσε επίσημα ο κ. Φιλιππόπουλος.

Ο κ. Φιλιππόπουλος με επιστολή που έστειλε στους βασικούς μετόχους και στις πιστώτριες τράπεζες κάνει λόγο για «εταιρικό φορέα συμφερόντων μου από κοινού με ομάδα διεθνών και Ελλήνων επενδυτών», που προτίθεται να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega, την οποία θα εγκρίνει η γενική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην πρόταση αυτή θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να γίνει νομικός και οικονομικός έλεγχος στο κανάλι, προκειμένου να συνταχθεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να υπάρξει αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού και των οφειλών προς τους υπόλοιπους πιστωτές με χρονική επέκταση των σχετικών υποχρεώσεων βάσει των ταμειακών ροών του Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος» στο επιχειρηματικό σχήμα του κ. Φιλιππόπουλου φαίνεται ότι περιλαμβάνεται και συμμετοχή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, των Αττικών Εκδόσεων, καθώς και άλλων προσώπων και φορέων.

Αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ φαίνεται να συμμετέχει και η οικογένεια Βαρδινογιάννη με 5 εκατ. ευρώ, ποσό που της αναλογεί προκειμένου να μη μειωθεί η υπάρχουσα συμμετοχή της.

Το ίδιο φέρεται να ισχύει και για την πλευρά Μπόμπολα με τη διαφορά ότι θα συμμετάσχει με 2,5 εκατ. ευρώ.

The post Το Mega είναι ακόμα εδώ: Κίνηση για τη σωτηρία του καναλιού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα