Τα «πρεζάκια του διαδικτύου»: Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την ψηφιακή αποτοξίνωση νεαρών Κινέζων [βίντεο]

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως εθίζονται στο διαδίκτυο. Περνούν ατέλειωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και στο τέλος υποκαθιστούν την πραγματική ζωή με όσα συμβαίνουν στην οθόνη τους.

Στην Κίνα όπου το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας δύο κινηματογραφιστές έφτιαξαν ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ από ένα στρατόπεδο στο Πεκίνο το οποίο έχει διαμορφωθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης για τα «πρεζάκια του διαδικτύου».

Σε αυτό το σωφρονιστικό κατάστημα εφαρμόζονται κανόνες στρατιωτικής πειθαρχίας όπου οι εθισμένοι στο διαδίκτυο υπόκεινται σε αυστηρούς

κανονισμούς και περιορισμούς.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Web Junkies μπορείτε να δείτε δεκάδες νέους Κινέζους ντυμένους με στρατιωτική ενδυμασία να συμμετέχουν σε σκληρες σωματικές ασκήσεις,ψυχολογική θεραπεία, συνεδρίες διαλογισμού και να ακολουθούν αυστηρό διαιτολόγιο για να καταφέρουν να επανενταχθούν στην «πραγματική ζωή».

Οι « ναρκομανείς » απομονώνονται από κάθε τεχνολογικό εργαλείο και έρχονται ξανά σε επαφή με την τεχνολογία μόνο όταν παρακολουθούνται από τους γιατρούς .

Κάθε πρωί εξετάζονται από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών στους οποίους μιλούν για τις ανησυχίες τους και συζητούν για την πρόοδό τους στη διαδικασία της «ψηφιακής αποτοξίνωσης" .

Ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους σε αρκετές χώρες , κυρίως στην Κίνα , όπου κάποιοι άνθρωποι έχουν πεθάνει από εξάντληση παίζοντας χωρίς διακοπή επί μέρες παιχνίδια μπροστά στον υπολογιστή τους.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα