Τα καλύτερα apps για ταξίδια

10:06 2/2/2012 - Πηγή: KoolNews

Πας κάπου και το παίζεις τουρίστας, με τον χάρτη στο χέρι; Όχι πλέον, γιατί τα apps έχουν εισβάλει και στον κόσμο του ταξιδιού.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Ζούμε σε μία εποχή που οι χάρτες έχουν αντικατασταθεί από χιλιάδες GPS συσκευές και ο κόσμος του ταξιδιού μεταφέρεται πλέον στο Ίντερνετ. Δείτε τα apps (εφαρμογές) για iphone και ipad που θα σας λύσουν τα χέρια στις διακοπές σας.

AroundMe: μόλις φτάσατε σε μια

νέα πόλη και δεν ξέρετε πού είναι τι; Λέτε απλά στο app τι είναι αυτό που θέλετε (ξενοδοχείο, μπαρ, πάρκινγκ, κλπ) και αυτό σας βγάζει μία λίστα με τα κοντινότερά σας. Ταυτόχρονα, μέσω Google Places, σας δείχνει και τον συντομότερο δρόμο για να φτάσετε εκεί. Δωρεάν.

FirePin: θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία του ταξιδιού σας με τους φίλους σας; Το συγκεκριμένο app χρησιμοποιώντας GPS locator βρίσκει σε πραγματικό χρόνο σε ποιό μέρος του κόσμου βρίσκεστε και το δείχνει σε όσους έχετε επιλέξει εσείς. Δωρεάν.

iExit: θέλετε να κάνετε ένα road trip, αλλά θέλετε να έχετε όσο γίνεται τον έλεγχο του ταξιδιού;  Αυτό το app σας βρίσκει ό, τι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στο δρόμο (Fast food, βενζινάδικα, πάρκινγκ κ.ά.) και σας ενημερώνει εγκαίρως σε ποιά έξοδο πρέπει να βγείτε. (2.5€)

TripIt: θέλετε να έχετε όλα τα πλάνα σας σε ένα μέρος; Το TripIt οργανώνει τα στοιχεία των πάντων που έχουν να κάνουν με το ταξίδι σας (πτήσεις, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, κρατήσεις εστιατορίων κ.ά.). Μπορείτε απλά να εισάγετε τις πληροφορίες στη συσκευή σας και να αφήσετε το app να τις οργανώσει αυτόματα, ή να δημιουργήσετε τα δικά σας «smartineraries» και να τα τακτοποιήσετε ηλεκτρονικά με τα χεράκια σας. Δωρεάν.

SitOrSquat: βρίσκεστε στο δρόμο όταν σας καλεί η φύση; Το συγκεκριμένο app σας δείχνει που είναι η κοντινότερη δημόσια τουαλέτα. Μπορεί να μην πρόκειται για καινούργιο app, όμως εξακολουθεί να «σώζει ζωές» παγκοσμίως, ειδικά ανθρώπων που ταξιδεύουν με παιδιά. Δωρεάν. Vimeo: ψάχνετε τον πιο εύκολο τρόπο να μοιραστείτε τα βίντεο των διακοπών σας με ολόκληρο τον κόσμο; Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε ένα account και μπορείτε να ανεβάσετε το βίντεό σας στο internet. Το app μάλιστα, προσφέρει και πολλές δυνατότητες μοντάζ. Δωρεάν.

Χάρτες Μετρό: θέλετε όλες τις υπόγειες διαδρομές στην τσέπη σας; Η Νέα Υόρκη έχει το NextStop (δωρεάν), που όχι μόνο έχει χάρτη ολόκληρου του subway αλλά και τα δρομολόγια και τις ώρες. Το Παρίσι έχει το Metro Paris Subway ($0.99 ή 0,70€). Το Λονδίνο έχει το Tube Map (δωρεάν). Οι περισσότερες πόλεις έχουν και το δικό τους app για το ανάλογο μετρό τους. Μια μικρή και απλή έρευνα στο App store iTunes αξίζει τον κόπο διότι το να ανοίγετε έναν πελώριο χάρτη στη μέση του σταθμού είναι σαν μία εξίσου τεράστια πινακίδα στο μέτωπο σας που γράφει “ τουρίστας”.

Saving Grace: χρειάζεστε βοήθεια στο πακετάρισμα; Το app αυτό από τα Grace Hotels είναι μία check list για το πακετάρισμα του ταξιδιού και ταυτοχρόνως ένα εξαιρετικό εργαλείο υπενθυμίσεων. Διαθέτει προεγ

Keywords
Τυχαία Θέματα