Καιρός: βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

09:12 2/2/2012 - Πηγή: Econews

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την χώρα, με την ΕΜΥ να προβλέπει για σήμερα χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές, βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές και παγετός στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα νότια και χιονοπτώσεις στα βόρεια, που

βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ που αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά του νομού από 0 έως 6 βαθμούς.
Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται χιονοπτώσεις, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 8 (-8) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός. Τοπικά η ελάχιστη θα πέσει στους μείον 12 (-12)

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικά έντονες χιονοπτώσεις, καταιγίδες και στα νότια παραθαλάσσια βροχή ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ήπειρο και τα ορεινά ενώ στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από μείον -3 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικά έντονες χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και στα ορεινά. Στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια και βροχές στα νότια. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν κ

Keywords
Τυχαία Θέματα