Τα χώνει άγρια στους Γερμανούς για την Ελλάδα ο Γιούνκερ!

«Η Ευρωζώνη δεν είναι μαγαζάκι σας. Γιατί η Γερμανία επιτρέπει στον εαυτό της την πολυτέλεια να κάνει συνεχώς εσωτερική πολιτική με ζητήματα του ευρώ;», ξέσπασε  ο πρόεδρος του Eurogroup, μπουχτισμένος από τις συνεχόμενες πιέσεις  Γερμανών για τιμωρία της Ελλάδας και επιστροφή στη δραχμή. Πές τα!

Οργισμένος με τους Γερμανούς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη που δημοσιεύει η

Süddeutsche Zeitung, μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της Γερμανίας, με τεράστιο πολιτικό βάρος και κυκλοφορία μεγαλύτερη των 440.000 φύλλων καθημερινά.

Κουνώνοντας το δάχτυλο ο Γιούνκερ ξεκαθάρισε πως «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις υποθέσεις εργασίας μου» και κατηγόρησε τους Γερμανούς ότι βιάζονται να ξεγράψουν την Ελλάδα δημιουργόντας του προβλήματα: «Γνωρίζω ότι στη Γερμανία υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι επιδιώκουν εύκολες λύσεις, διότι αυτό τους εξασφαλίζει εύνοια. Όμως πέφτουν σε θεμελιώδη πλάνη. Όποιος νομίζει ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης θα λυθούν με τον αποκλεισμό ή τον τερματισμό της βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν έχει αναγνωρίσει τα πραγματικά αίτια της κρίσης».

Ο πρόεδρος του Eurogroup απέφυγε να αναφέρει ονόματα αλλά ήταν εξαιρετικά επιθετικός, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία. Ειδικά για αυτή του τη δήλωση: «Δεν θέλω να μειώσω τα προβλήματα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει την υποχρεώση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα. Αλλά με τον αποκλεισμό μιας χώρας δεν λύνονται τα προβλήματα της ευρωζώνης. Το αντίθετο! Το κύρος της ευρωζώνης θα πληγεί παγκοσμίως, με σημαντικές επιπτώσεις. Δεν θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται το ενδεχόμενο εξόδου μια χώρας ως επιχείρημα σε μια χαμηλού επιπέδου δημόσια συζήτηση για εσωτερικούς λόγους».

Είχε κι άλλα να πει: «Γιατί η Γερμανία επιτρέπει στον εαυτό της την πολυτέλεια να κάνει συνεχώς εσωτερική πολιτική με ζητήματα του ευρώ; Για ποιο λόγο η Γερμανία φέρεται στην ευρωζώνη σαν να είναι υποκατάστημα; Αν και οι 17 χώρες της ευρωζώνης το έκαναν αυτό δεν θα απέμεναν και πολλά από ότι έχουμε κοινό στην Ευρώπη;». 

Ο πρόεδρος ζήτησε μάλιστα σεβασμό από όλους προς τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων: «Ένας Έλληνας ή ένας Ισπανός που παίρνει τον κατώτατο μισθό ή βλέπει να συρρικνώνεται η σύνταξή του ζει με ένα πληγωμένο αίσθημα δικαιοσύνης. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να μας κάνει να σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς. Θα ήθελα πολύ να δω την Ελλάδα να καλεί τους πραγματικά πλούσιους, τους εκατομμυριούχους, να πληρώνουν. Δεν μπορεί να πληρώνουν τα σπασμένα τα χαμηλά εισοδήματα και άλλοι να κάνουν πάρτι στα κότερα. Θα ενίσχυε το αίσθημα δικαιοσύνης των απλών ανθρώπων».

Keywords
Τυχαία Θέματα