Στη Λέσβο και όχι στην Κάλυμνο ο πρόσφυγας που εξετάζεται για σχέσεις με τζιχαντιστές

Φωτογραφίες με όπλα βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο ενός Σύρου πρόσφυγα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταγραφής του στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου.

Ο Σύρος έφθασε στο νησί χθες και οδηγήθηκε αμέσως στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια. Κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αρχικά ήταν στρατιώτης στο συριακό στρατό, ενώ αργότερα, λιποτάχτησε στο στρατόπεδο των Σύρων ανταρτών.

Κλιμάκια της ΕΥΠ εξετάζουν το ενδεχόμενο διασύνδεσής του με το Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα,

πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι ως ύποπτος για πιθανή διασύνδεση με τον ISIS εξετάζεται άντρας που συνελήφθη στην Κάλυμνο.

Πάντως, ανώτερες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ανέφεραν ότι δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το λιμεναρχείο Καλύμνου που να έχει σχέση με ισλαμιστές μαχητές του ISIS.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού, δύο διακινητές αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου όπου νωρίτερα είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων.

Τα συγκεκριμένα άτομα κρατούνται στο λιμεναρχείο Καλύμνου.

The post Στη Λέσβο και όχι στην Κάλυμνο ο πρόσφυγας που εξετάζεται για σχέσεις με τζιχαντιστές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα