Συνελήφθη ο «Οσάμα Μπιν Λάντεν» του Μεξικό με επιρροή μεγαλύτερη από τον Ολάντ [εικόνες]

Θεωρείται ο υποκινητής του πολέμου των εμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό, ήταν καταζητούμενος σε 6 πολιτείες και χθες το πρωί τον συνέλαβαν μαζί με 3 σωματοφύλακες του, μετά από 12 χρόνια αναζήτησης και αφού είχε διαφύγει της σύλληψης το 2011.

Ο Χοακίν «El Chapo» Γκούζμαν είχε προκηρυχθεί εδώ και χρόνια με 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ το Forbes τον είχε στην λίστα με τους πιο δυνατούς και με μεγάλη επιρροή άντρες

του κόσμου πάνω από τον Φρανσουά Ολάντ και τον Νικολάς Μαδούρο.

Χθες το πρωί, στις 6:40 συνελήφθη από τις αρχές του Μεξικό σε ένα διαμέρισμα κοντά στο λιμάνι μαζί με μια άγνωστη γυναίκα και τους τρεις σωματοφύλακες του. Ο Γκούζμαν ήταν ο ηγέτης του καρτέλ Sinoa, υπεύθυνου για το ένα τέταρτο των ναρκωτικών που εισρέουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό, περίπου 140 τόνοι και 3 δισ. δολάρια.

Ο 56χρονος Γκούζμαν που φέρει το προσωνύμιο «Μπιν Λάντεν» του Μεξικό, είχε διαφύγει το 2011 της σύλληψης, όταν ευρισκόμενος στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κρύφτηκε σε έναν κουβά με άπλυτα. Η σύλληψη του αποτέλεσε μια μεγάλη επιχείρηση για την αστυνομία, με 25 στρατιώτες και ένα ελικόπτερο να επιστρατεύονται για χάρη του.

Πλέον, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δις ισόβια.

Keywords
Τυχαία Θέματα