Συναγερμός στην Ευρώπη – Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών για την Ουκρανία

19:49 1/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως τη Δευτέρα για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Η «Άστον συγκαλεί ένα έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία τη Δευτέρα 3 Μαρτίου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στη 13:00 (ώρα Βρυξελλών, 14:00 ώρα Ελλάδας)» ανακοίνωσε η ίδια στο λογαριασμό

της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα είναι η δεύτερη των επικεφαλής της διπλωματίας των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι αφιερωμένη στην κατάσταση στην Ουκρανία σε διάστημα μικρότερο των 2 εβδομάδων. Στις 20 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είχαν αποφασίσει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και τη μη χορήγηση βίζας στα πρόσωπα εκείνα που θεωρούνταν υπεύθυνα για τα επεισόδια βίας που συντάρασσαν την χώρα.

Νωρίτερα σήμερα ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης είχε δηλώσει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως τη Δευτέρα για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Οι υπουργοί των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν τη Δευτέρα στη 13:00 (ώρα Βρυξελλών, 14:00 ώρα Ελλάδας)» ανέφερε η πηγή αυτή που δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα