Το Ποτάμι «ταράζει» τα νερά – «Αν στεριώσει» θα πάει και ο Τατσόπουλος

19:36 1/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Έτοιμος και απόλυτα σίγουρος για το μεγάλο άλμα, εμφανίστηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ την ίδια ώρα τα δημοσιεύματα «αργιάζουν» γύρω από το όνομά του, το κόμμα και φυσικά το άγνωστο - ακόμη - ψηφοδέλτιο με το οποίο θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

Το μόνο βέβαιο είναι πως Το Ποτάμι κατάφερε να ταράξει τα νερά της πολιτικής σκηνής της χώρας, αφού το νέο κόμμα φαίνεται να προετοιμαζόταν και μήνες «Το Ποτάμι» με στόχο να κάνει δυναμική εμφάνιση. Βέβαια, η μέρα που διάλεξε

ο γγνωστός δημοσιογράφος μπορεί να σχετίζεται με το «ναυάγιο» της κεντροαριστερής «Ελιάς» που και πάλι είχε εμπλακεί το όνομά του, όμως η πορεία που χαράζει είναι διαφορετική.

Το «όχι» στους «58» και η φήμη για τον Λαλιώτη.

Ο εμπνευστής του εγχειρήματος υποστήριξε στους συνεργάτες του, στους οποίους αποκάλυψε τα σχέδιά του μόλις μία ημέρα προτού δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ότι συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία του νέου σχήματος την παραμονή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, ενώ επιβεβαιωμένα άρχισε να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή το περασμένο καλοκαίρι όταν απάντησε αρνητικά στη βολιδοσκόπηση που του έγινε για να συμμετάσχει στην «Πρωτοβουλία των 58».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν συνυπέγραψε το κείμενο των «58», αν και, όπως αποκάλυψε ο κ. Νίκος Μπίστης, ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στις αρχικές συζητήσεις για να βρεθούν αξιόλογα πρόσωπα να ηγηθούν της κίνησης για συνένωση των διάσπαρτων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής, ο οποίος κατά το παρελθόν, κυρίως μέσα από τα κείμενά του και τις άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του, έδειχνε να ενστερνίζεται τις εκσυγχρονιστικές ιδέες της περιόδου Σημίτη, ενώ διατηρούσε επαφές και με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήθελε, όπως αναφέρουν συνομιλητές του, το νέο σχήμα να έχει «καμία σχέση με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τατσόπουλος: «Αν στεριώσει "Το Ποτάμι" θα πάω»

Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει και η δήλωση που έκανε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος, σχολιάζοντας το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, εξέφρασε τη συμπάθειά του για το «Ποτάμι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι του αρέσει το «Ποτάμι» και πως σκέφτεται να πάει, «αν στεριώσει». «Από όσο ξέρω, τα μέλη του κόμματος, είναι άνθρωποι κοινής λογικής. Νομίζω ότι δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής και αυτό είναι το δυνατό τους σημείο», σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ εκτίμησε επίσης ότι το νέο κόμμα θα πάει καλά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. «Βλέπω ότι θα συγκεντρώσει ποσοστά από 5% έως 10%», είπε και πρόσθεσε ότι «θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και ίσως από τη Νέα Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα