Συμφωνία Σαμαρά–Βενιζέλου για τις διαπραγματευτικές αντοχές της κυβέρνησης με την Τρόικα

Στην εκτός ατζέντας συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών χθες, συμφωνήθηκε από κοινού μηδενική υποχώρηση σε όσα έχουν συμφωνηθεί, απέναντι στις αξιώσεις που εγείρει η Τρόικα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο,

λόγω της κηδείας του Γλαύκου Κληρίδη, την αμετακίνητη στάση της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τον καθορισμό του δημοσιονομικού κενού για το 2014.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, τα 1,3 δισ. ευρώ αποτελούν «ταβάνι» για το δημοσιονομικό κενό καθώς επίσης συμφωνήθηκε ότι ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή δεν θα περιέχει μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα. Εξάλλου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες χωρίς την έγκριση της Τρόικας θα κατατεθεί αύριο ο προϋπολογισμός στη Βουλή, με τον κίνδυνο να αλλάξει και να τροποποιηθεί στη διάρκεια της εφαρμογής του, με την οριστικοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης - Τρόικας.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος παραμένουν αμετακίνητοι στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας καθώς επίσης αποκλείουν οποιαδήποτε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της Τρόικας περί ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα