Συγνώμη «για το λάθος μερικών προσώπων» ζητά η VW – Στην Ε.Ε. 8 εκατ. «πειραγμένα» οχήματα

Περίπου τα 3/4 από τα 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησε η Volkswagen σε όλο τον κόσμο με λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων, βρίσκονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως παραδέχτηκε ο όμιλος VW σε επιστολή προς μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου.

Την είδηση αποκάλυψε τη Δευτέρα η εφημερίδα Handelsblatt, αναφέροντας ότι στην επιστολή, με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου, γίνεται λόγος για 8 εκατομμύρια οχήματα στην Ε.Ε. με «πειραγμένο» λογισμικό.

Την επιστολή έχει συνυπογράψει ο πρώην

κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν λομπίστας της VW Τόμας Στεγκ και μέσω αυτής επισημαίνεται επιπλέον ότι από το σκάνδαλο επηρεάζονται οχήματα με κινητήρες ντίζελ 1.2, 1.6 και 2.0 λίτρων.

Οι συντάκτες της ζητούν συγγνώμη «για το λάθος μερικών προσώπων» και δεσμεύονται να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, επισημαίνει η Handelsblatt. Επίσης ξεκαθαρίζουν ότι όλα τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το σκάνδαλο θα ανακληθούν για επισκευή «και φυσικά θα αναλάβουμε το κόστος».

Από αυτά τα 8 εκατ. οχήματα πάντως, τα 2,8 κυκλοφόρησαν στη Γερμανία, όπως είχε ισχυριστεί προ ημερών η Volkswagen.

Μιλώντας σήμερα (Τρίτη) ενώπιον 20.000 υπαλλήλων στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρίας στο Βόλφσμπουργκ, ο επικεφαλής εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε ότι το σκάνδαλο έχει θέσει υπό επαναξιολόγηση όλο το επενδυτικό πλάνο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Πρέπει να θέσουμε σε αξιολόγηση οτιδήποτε δεν αφορά τα οικονομικά μας», είπε, έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, διαμηνύοντας ότι το σκάνδαλο προς το παρόν δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν σαφέστατες επιδράσεις τόσο στα κέρδη της εταιρείας, όσο και στα μπόνους.

Σήμερα αναμένεται να μιλήσει στους εργαζομένους της εταιρείας στο Βόλφσμπουργκ και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW, Ματίας Μίλερ, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματά τους.

Στο κεντρικό εργοστάσιο της VW εργάζονται περίπου 72.500 άνθρωποι και παράγονται κάθε χρόνο περισσότερα από 830.000 οχήματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι εργαζόμενοι της εταιρίας φτάνουν τους 600.000.

Στο μεταξύ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει διορία ως αύριο Τετάρτη για να ενημερώσει την ομοσπονδιακή υπηρεσία σχετικά με το πώς σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα με το λογισμικό.

The post Συγνώμη «για το λάθος μερικών προσώπων» ζητά η VW – Στην Ε.Ε. 8 εκατ. «πειραγμένα» οχήματα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα