Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Ο Τουταγχαμών είχε στύση όταν μουμιοποιήθηκε

17:29 6/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Άκρως χιουμοριστικές ανακαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με το Φαραώ Τουταγχαμών, του οποίου ο τάφος είχε βρεθεί στις αρχές του περασμένου αιώνα, με το μουμιοποιημένο σώμα του να μην έχει καρδιά και να είναι καλυμμένο με πίσσα. Αυτό όμως που κεντρίζει την προσοχή είναι το μόριο του, το οποίο ήταν σε στύση και είχε τοποθετηθεί να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών.

Όταν είχε γίνει η ανακάλυψη του τάφου επρόκειτο για το πιο περίεργο πράγμα που είχαν αντικρύσει οι αρχαιολόγοι. Αργότερα, ειδικοί αιγυπτιολόγοι ανέφεραν ότι ήταν ένα τελετουργικό των αρχαίων Αιγυπτίων, που είχε εφαρμοστεί μόνο στη μούμια του Φαραώ Τουταγχαμών. Του έβγαλαν δηλαδή την καρδιά, τον περιέλουσαν με μαύρο υγρό και του έστησαν το πέος ώστε να είναι σε γωνία 90 μοιρών. Στόχος τους ήταν να φέρνει στην όψη τον Όσιρη, θεό του Κάτω Κόσμου, και να αποτρέψουν έτσι μια θρησκευτική επανάσταση που είχε ξεκινήσει ο Φαραώ Ακενατόν.

Το ερεθισμένο πέος παραπέμπει στον Όσιρη στην πιο δυναμική και αναζωογονητική στιγμή του θεού του Κάτω Κόσμου και συμβολίζει την αναγέννηση και την ανάσταση των μουμιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα