Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Η αντιπολίτευση «όπλισε» τους ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο [ηχητικό]

17:09 5/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι ελεύθεροι σκοπευτές που σκόρπισαν το θάνατο στους διαδηλωτές στην Ουκρανία, δεν πήραν εντολή από τον Γιανουκόβιτς αλλά από την αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Η ιστοσελίδα Russia Today ανάρτησε μία καταγεγραμμένη συνομιλία της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον με τον Εσθονό υπουργό Εξωτερικών, Ουρμάς Πάετ που ισχυρίζεται ότι διάβασε έγγραφα που

υποδεικνύουν ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές καθώς προσελήφθησαν από τους ηγέτες των κινητοποιήσεων της Πλατείας Ανεξαρτησίας για να σκοτώσουν διαδηλωτές.

«Είναι ολοένα πιο κατανοητό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά ήταν κάποιος από τον νέο συνασπισμό», λέει χαρακτηριστικά στη συνομιλία ο Πάετ και αιτιολογεί τα λεγόμενα του αναφέροντας ότι η αντιπολίτευση δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την διενέργεια ερευνών σχετικά με τους θανάτους διαδηλωτών.

Επίσης πρόσθεσε πως μία γιατρός της Πλατείας του έδειξε φωτογραφίες νεκρών που αποδεικνύουν ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και αστυνομικοί, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της ίδιας ομάδας ανθρώπων, «από τους ίδιους σκοπευτές».

Η Κάθριν Άστον εξεπλάγη από τα λεγόμενα του Πάετ: «Αυτό είναι τρομερό (…) Πιστεύω ότι πρέπει να το ερευνήσουμε. Δεν το είχα αντιληφθεί. Έχει ενδιαφέρον. Θεέ μου».

Σύμφωνα με το Russia Today, η συγκεκριμένη συνομιλία έγινε στις 25 Φεβρουαρίου όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας είχε επισκεφτεί το Κίεβο, όταν συνέβαιναν τα αιματηρά επεισόδια.

Όσον αφορά το ηχητικό, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από αξιωματούχους των υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας, που παραμένουν πιστές τον Γιανουκόβιτς και παρακολούθησαν το τηλεφώνημα της Άστον με τον Πάετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα