Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα «ταράζει» το διαδίκτυο – Ποιο το «μοναδικό» λάθος της 17Ν

17:09 5/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο η είδηση πως ο φυλακισμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, εκδίδει βιβλίο.

Μάλιστα ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει τους μελλοντικούς αναγνώστες του πως θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις μέρες και στα έργα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου ήταν άμεσες και άκρως χιουμοριστικές:

Εκδοτικό οίκο "Λιβάνι" έπρεπε να τον λένε, με τόσα θύματα του

συνεργάτη τους.#17N #koufontinas #livanis #tromokratia pic.twitter.com/oqfGpo8IwD

— Michalis Vasilakis (@VasilakisM) March 5, 2014

Εκδόσεις Ta-Libani #koufontinas

— Haris Nikolakakis (@Haris_Nk) March 5, 2014

Πόσο τυχερός ο Κουφοντίνας που γεννήθηκε 17 Νοέμβρη και ταίριαξε να το βάλει τίτλο.

— αριστάτικ (@aristatik) March 4, 2014

Αν είχε χιούμορ ο Κουφοντίνας θα έβγαζε το βιβλίο του από τις εκδόσεις Γεωργιάδη.

— IoannaD (@Nanukaki) March 4, 2014

Κουφοντίνας: "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη". Άρα είναι Σκορπιός.

— Δραχμαντινετζάντ ☭ (@giopso) March 4, 2014

Ο σύντροφος Κουφοντίνας βγάζει βιβλίο. Όχι βέβαια ελεύθερο στο internet. Ψυχάκιας τρομοκράτης ειναι ο άνθρωπος. Οχι βλαξ.

— Lavrentis Beria (@LavrentisBeria3) March 4, 2014

Τώρα που ήρθε το αεροπλανοφόρο στον Περαία (ώπα), βγάζει ο Κουφοντίνας βιβλίο;

— DNAnoitos (@DNArulesyou) March 5, 2014

Ο θάνατος του Αξαρλιάν, το μόνο «λάθος» της 17 Νοέμβρη

Μόνο ο θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν στις 14 Ιουλίου 1992 στην επίθεση με ρουκέτα κατά του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά, είναι η μοναδική ενέργεια της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» για την οποία δηλώνει ότι ήταν λάθος ο Δημήτρης Κουφοντίνας γράφοντας χαρακτηριστικά στο βιβλίο του: «Ήταν τραγικό λάθος θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν, ήταν το μοναδικό τέτοιο λάθος της 17Ν» αναφέρει στο κείμενο που έγραψε μέσα στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται ο «Λουκάς» της «17Ν».

Προσθέτει, δε, ότι ο ίδιος ήταν παρών στον Πειραιά όταν τραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός, στην ενέργεια που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Στο βιβλίο του, τονίζει ότι «δίχως να απαρνηθεί την προσωπική του ιστορία», προβαίνει σε απολογισμό της πορείας του, μετά από «σαράντα χρόνια στο κίνημα (τέσσερα στο μαζικό, τέσσερα στο πολύμορφο, είκοσι στη 17 Ν, δώδεκα πολιτικός κρατούμενος)» και, μαζί, «μια συμβολή στην ιστορία του μεταπολιτευτικού κινήματος της ένοπλης κριτικής».

Η «απολογία» του εκδοτικού οίκου Λιβάνη

O εκδοτικός οίκος πάντως, έχει φροντίσει, με ένα σημείωμα, να πάρει αποστάσεις από όσα γράφει ο Κουφοντίνας στο βιβλίο. Γράφουν οι εκδόσεις Λιβάνη: «Ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έχει αποδείξει την πίστη του στον πλουραλισμό των ιδεολογικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ρευμάτων.

Οι εκδόσεις μας κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης περίπου διαδρομής τους έχουν δείξει ότι δεν έχουν εμμονές σε μονομερείς αφηγήσεις για κρίσιμα θέματα της ιστορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και δεν διακατέχονται από προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας σε κρίσιμες και αμφισβητούμενες ιστορικές περιόδους. Με πίστη σε αυτή την αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων.

Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες – ραδιόφωνα – τηλεόραση – internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης.»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα