Συγκλίσεις, αποκλίσεις και…κατανόηση στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μουζάλα για το προσφυγικό

14:33 1/2/2016 - Πηγή: KoolNews

«Κλίμα συνεννόησης», διαπίστωσε ο αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τη Μετανάστευση Γιάννης Μουζάλας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Είναι εξαιρετική η σύγκλιση πως το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος έκανε λόγο για κοινή αντιμετώπιση, αλλά και για επιμέρους διαφωνίες. Ο υπουργός έκανε λόγο για θετικό κλίμα, προσπάθεια σύγκλισης και κριτική στα όρια της αξιοπρέπειας κατά την εν λόγω

συνάντηση και επέμεινε πως το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα.

Αλλωστε, και η προσέγγιση της ΝΔ είναι πως στο εν λόγω ζήτημα δεν χωράει μικροκομματική αντιμετώπιση. Του Γιώργου Ευγενίδη Κατά πληροφορίες από το εσωτερικό της συνάντησης, το κλίμα ήταν όντως καλό, ενώ από τη μεριά της ΝΔ εκφράστηκε η άποψη πως το θέμα έχει εθνικές διαστάσεις. «Κριτική κάνουμε σε όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Είναι πολλά που δεν έχουμε κάνει», ανέφεραν γαλάζιες πηγές.

Στη συνάντηση, από μέρους της ΝΔ καταγράφουν την κατάσταση κόκκινου συναγερμού, στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών είναι οι δυσκολίες όσον αφορά το ζήτημα της παραμονής μας στη Σένγκεν.

«Θα κάνουμε ο,τι μπορούμε να στηρίξουμε τη χωρα μας», ανέφεραν γαλάζιες πηγές, ενώ σύντομα επίκεινται και οι προτάσεις της ΝΔ αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε μια πρώτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες μετα την ολοκλήρωση της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικης Γ. Μουζάλα ανέφερε οτι εγινε ουσιαστική συζήτση.

«Ασκήθηκε κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό λογω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας. Τωρα έχουμε μια καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος του εχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η ΝΔ θα συμβάλει και εχει ήδη αναλαβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτο το κρίσιμο για τη χωρα ζήτημα», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνάντηση, πέραν των κ.κ. Μουζάλα και Μητσοτάκη, παρόντες εκ μέρους της ΝΔ ήταν και η συντονίστρια του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας.

The post Συγκλίσεις, αποκλίσεις και…κατανόηση στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μουζάλα για το προσφυγικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα