Συγκαλυμμένες αιχμές Δραγασάκη κατά Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

20:43 9/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Ως άδειασμα απέναντι στον υπουργό Εργασίας ερμηνεύτηκε η αποστροφή του Γιάννη Δραγασάκη σε συνέδριο για τη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται στη Βουλή.

Μιλώντας για τη διοικητική μεταρρύθμιση, υποστήριξε ότι «μια μεταρρύθμιση θα πρέπει να καταφέρει να πείσει - για να μην πω τον πιο αυστηρό όρο να εμπνεύσει - για το αποτέλεσμά της. Θα πρέπει δηλαδή να εξασφαλίσει, όχι απλώς την ανοχή, αλλά, ει δυνατόν, την ενεργητική υποστήριξη αυτών που θα πρέπει να την κάνουν πράξη. Αυτό νομίζω ισχύει απόλυτα

στην περίπτωση της διοικητικής μεταρρύθμισης», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα αυτό να ερμηνευτεί ως αιχμή απέναντι στον Γιώργο Κατρούγκαλο και το σχέδιό του για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι όρος ύπαρξης. Δεν είναι δηλαδή ένα επιθυμητό βήμα, το οποίο πρέπει να κάνουμε, αλλά είναι όρος ύπαρξης για το μέλλον. Τέτοια είναι η περίπτωση προφανώς της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού ζητήματος, αλλά νομίζω ότι και το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν απέχει από αυτήν την κατηγορία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε εξάλλου ότι «πλέον όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί όπως παλιά και πως οι διάφορες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να διεκδικούν με παλιούς τρόπους συμπεριφοράς», αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις αγροτών και επαγγελματιών.

Τέλος, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να υπάρχει πιο αυθεντικός τρόπος εκπροσώπησης: «Η σημερινή Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μία αλλαγή αυτού του συστήματος, μετά, βέβαια, από πολιτικό διάλογο, ούτως ώστε να πάμε σε ένα πολιτικό σύστημα που θα υποχρεώνεται να αναζητά πιο αυθεντικούς τρόπους εκπροσώπησης της κοινωνίας και πιο ισχυρή κοινωνική βάση για τη διακυβέρνηση της χώρας παρά να αναζητά τεχνικά στοιχεία των εκλογικών νόμων».

The post Συγκαλυμμένες αιχμές Δραγασάκη κατά Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα