Στους «16» Ρεάλ και Σίτι – Χαμός στον 2ο όμιλο

Την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισαν οι Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι μετά τις νίκες τους με Παρί Σεν Ζερμέν και Σεβίλλη αντίστοιχα. Όλα ανοιχτά στον δεύτερο όμιλο, όπου και οι τέσσερις ομάδες είναι σε απόσταση 3 βαθμών.

1ος όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Με όπλο κάτι που πολύ συχνά στο ματς νευρίαζε τους οπαδούς της, την άμυνα, η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του keeper των Γάλλων, Κέβιν Τραπ, και

με 1-0 πήρε τη νίκη που της χάρισε την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είναι πλέον η μοναδική που δεν έχει δεθχεί γκολ και ο Κέιλορ Νάβας ο πρώτος 'πρωτοεμφανιζόμενος' τερματοφύλακας που φτάνει τα 530 λεπτά χωρίς να δει την εστία του να παραβιάζεται. Δύο λεπτά αφού μπήκε στο ματς μετά τον τραυματισμό του Μαρσέλο σκόραρε ο Νάτσο, δεν ακούμπησε μπάλα στο παιχνίδι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σάχταρ Ντόνετσκ - Μάλμε 4-0

Χρειάστηκε να περιμένει 4 αγωνιστικές για να πετύχει τα πρώτα της γκολ και να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό Champions League η Σαχτάρ, όμως έβαλε... τόσα στην Μάλμε στο Ντόνετσκ (4-0) και πήρε προβάδισμα στη μάχη για την 3η θέση και το Europa League.

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (7-0)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 7 (5-1)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (4-8)
4. Μάλμε 3 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε
Παρί Σεν Ζερμέν - Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0

Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, πίεσε, έχασε ευκαιρίες, όμως έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το 79', για να ανοίξει το σκορ ο Ρούνεϊ με το πρώτο γκολ μετά από 404' για τους κόκκινους διάβολους σε όλες τις διοργανώσεις και να κάνει το τελικό 1-0 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να ισοφαρίσει τον Ντένις Λο με 237 γκολ!

Αϊντχόφεν - Βόλφσμπουργκ 2-0

Μεγάλη νίκη για την Αϊντχόφεν, που επιβλήθηκε με 2-0 της Βόλφσμπουργκ και παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης, πιάνοντας τους Γερμανούς στους 6 βαθμούς.

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (5-4)
2. Αϊντχόφεν 6 (6-6)
3. Βόλφσμπουργκ 6 (4-4)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (4-5)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βόλφσμπουργκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αϊντχόφεν

3ος όμιλος

Μπενφίκα - Γαλατασαράι 2-1

Μεγάλη εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Γαλατασαράι πέτυχε η Μπενφίκα και έκανε τεράστιο άλμα για την πρόκρισή της στους «16». Εντυπωσιακός ο Λουιζάο, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τέρμα και πλέον με διπλό στο Καζακστάν επί της Αστάνα οι «αετοί» σφραγίζουν το εισιτήριο! Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι γηπεδούχοι, μοιραίος ο Μπουλούτ!

Αστάνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Τα τεράστιο ταξίδι των 7,5 ωρών προς το Καζακστάν δεν μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία. Οχι εάν σκεφτεί κανείς το πόσο χαμηλό είναι σχετικά το εμπόδιο της Αστάνα. Ωστόσο, η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να την νικήσει, με την πρωτάρα στον θεσμό να κρατάει τη σπουδαία αντίπαλο της στο μηδέν. Μόνο που αυτός ο βαθμός (0-0) για τους φιλοξενούμενος δεν αρκεί αναφορικά με την προσπάθεια για την κορυφή του 3ου ομίλου.

Βαθμολογία
1. Μπενφίκα 9 (7-4)
2. Ατλέτικο 7 (7-2)
3. Γαλατάσαραϊ 4 (5-7)
4. Αστάνα 2 (4-8)

Η επόμενη αγωνιστική (25/11)
Αστάνα – Μπενφίκα
Ατλέτικο - Γαλατάσαραϊ

4ος όμιλος

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Ομάδα ξένη που να έχει βάλει δύο γκολ στα πρώτα 11 λεπτά επί ισπανικού εδάφους στο Champions League, δεν είχε υπάρξει. Το έστησε λοιπόν η Σίτι, πραγματοποιώντας τρομερό ξεκίνημα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Τελικά οι Αγγλοι πέρασαν από εκεί με 3-1 και όχι απλά παρέμειναν στην κορυφή του 4ου ομίλου, μα εξασφάλισαν ήδη και την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.

Γκλάντμπαχ - Γιουβέντους 1-3

Επί ένα μήνα ο Στέφαν Λιχτστάινερ ήταν εκτός γηπέδων λόγω της επέμβασης που έκανε στην καρδιά αλλά τελικά αυτός ήταν που έδωσε στη Γιουβέντους τον βαθμό που (ουσιαστικά) την στέλνει στους «16». Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδωσε θέση βασικού στον Ελβετό δεξιό μπακ στο Μένχενγκλαντμπαχ και ήταν αυτός που ισοφάρισε (1-1) στο 44', σε μια μαγική φάση με τον Πογκμπά.

Βαθμολογία
1. Μαν. Σίτι 9 (8-5)
2. Γιουβέντους 8 (5-2)
3. Σεβίλλη 3 (5-7)
4. Γκλάντμπαχ 2 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
Γιουβέντους – Μαν. Σίτι
Γκλάντμπαχ - Σεβίλλη

Δείτε όλα τα γκολ των χθεσινών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ στο gazzetta.gr

The post Στους «16» Ρεάλ και Σίτι – Χαμός στον 2ο όμιλο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα