Μόνιμες προστριβές με διαλείμματα ενότητας στη ΝΔ- Ο Φίλης τους ένωσε, η διαδικασία τους (ξανα)χώρισε

Η δήλωση του Νίκου Φίλη πως δεν συμφωνεί με τον όρο «Γενοκτονία των Ποντίων», αντίθετα προτιμά να μιλά για «εθνοκάθαρση», προκάλεσε μια ξαφνική ομοθυμία στο στρατόπεδο της ΝΔ, μιας και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι, αλλά και 45 βουλευτές διαφορετικών αποχρώσεων και καταβολών στράφηκαν εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης συνολικά.

Πλην όμως, η…λιακάδα ήταν μάλλον πρόσκαιρη, μιας και τη διαδέχθηκε ένας νέος γύρος εσωκομματικού μπουρινιού, με αιχμή του δόρατος

τα γνωστά ζητήματα του debate, των εθνικών συνδιασκέψεων και της συνεδρίασης της γαλάζιας ΚΟ και με τους τέσσερις υποψηφίους, με τη συζήτησε πλέον να περιστρέφεται μονότονα γύρω από τον ίδιο άξονα και τις προστριβές να παγιώνεται.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Αν ισχύει πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, τότε σίγουρα ένας Άδωνις δεν φέρνει και τη μιζέρια. Αρκούσε όμως η πολύ αιχμηρή επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη προς το ανθυποψηφίους του για την προεδρία της ΝΔ, όπου με σαφέστατες αιχμές για τη διαδικασία ζητά άμεση σύγκληση των εθνικών συνδιασκέψεων που έχουν συμφωνηθεί-σε φιλολογικό επίπεδο, βέβαια-, αλλά και της ΚΟ για μια ειδική συνεδρίαση με ομιλητές τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους.

Η ρελάνς Άδωνι

Με αξιοπρόσεκτες αναφορές στη στήλη του Γιάννη Πρετεντέρη στα ΝΕΑ και του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή, των οποίων μάλλον ο κύριος Γεωργιάδης τυγχάνει καθημερινός αναγνώστης, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μιλά για «διαδικασία-παρωδία» και για «κίνδυνο απαξίωσης της παράταξης».

Ρίχνει μάλιστα τα βέλη του και στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα για την άρνησή τους για το debate, κάνοντας λόγο για «αβάσιμες και ατεκμηρίωτες δικαιολογίες» και καλεί τους ανθυποψηφίους του να συμφωνήσουν άμεσα σε δύο εθνικές συνδιασκέψεις και σε μια ειδική συνεδρίαση της ΚΟ-ακρόαση των θέσεων των υποψηφίων. «Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δε γίνει τίποτα από τα παραπάνω, η ευθύνη για την αποτυχία της διαδικασίας δια της χαμηλής συμμετοχής θα βαρύνει όσους αρνηθούν το μεταξύ μας διάλογο»

Επρόκειτο επί της ουσίας για τη ρελάνς του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει πόντους, με δεδομένο πως σε μια μάχη με αυτά τα χαρακτηριστικά η απουσία μηχανισμού είναι πιο εμφανής από ποτέ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει από το Σαββατοκύριακο, όταν και απέστειλε επιστολή στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, να δημοσιοποιήσει και τις ανησυχίες που εξέφραζε σε συνομιλητές του αναφορικά με τη διαδικασία.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τη ρελάνς του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προσπαθεί, παράλληλα με τις καταγγελίες του επί της ουσίας, να αποκομίσει και οφέλη ως αναδεικνύων της εσωστρέφειας της ΝΔ. Πάντως, αυτή η στάση του κυρίου Γεωργιάδη ερμηνεύεται από κάποιους γαλάζιους κύκλους και ως αντίδραση στο γεγονός πως δεν μπορεί να αναπτύξει δυναμική νίκης.

Παιχνίδια εν ου παικτοίς στην ΚΕΦΕ

Την ώρα λοιπόν που η ΝΔ θα έπρεπε να κάνει μια προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές της, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης κυριάρχησαν εκ νέου τα τζαρτζαρίσματα για ήσσονος σημασίας ζητήματα. Από τη μία, η πλευρά Μητσοτάκη κατήγγειλε πως ο Μιχάλης Μπεκίρης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, υποστηρικτής και κουμπάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχθηκε τηλεφώνημα από τα γραφεία της Συγγρού για την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η πλευρά Γεωργιάδη έριξε καρφιά για το περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, όταν ο γενικός γραμματέας Εθελοντών Φώτης Σιάνης και αιρετό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής εμποδίστηκε από μέλη της φρουράς της ΝΔ να εισέλθει στα γραφεία του κόμματος, από τα οποία είχε απομακρυνθεί προ ημερών, πλην όμως είχε βρεθεί η χρυσή τομή για να επιστρέψει. Από το επιτελείο Γεωργιάδη επιμένουν πως ο κύριος Σιάνης είχε απομακρυνθεί λόγω της στήριξης που παρείχε στον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ.

Πάντως, μέσα στις καταγγελίες ένθεν κακείθεν, ελήφθη και απόφαση για τον τελικό αριθμό των καλπών. 1284 κάλπες σε 885 εκλογικά κέντρα στο εσωτερικό και 44 κάλπες σε χώρες της Ε.Ε. θα στηθούν, με τους ψηφοφόρους της ΝΔ να ενημερώνονται σύντομα για το πού θα μπορούν να ψηφίσουν.

Ο Βαγγέλης παίζει… καταστατικά

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δείχνει να έχει αποφασίσει να μετατρέψει τις κατηγορίες που του απέδιδαν (πως προσπαθεί να αλλάξει το καταστατικό) σε πολιτική στρατηγική. Με πολύ απλά λόγια; Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που ορίζει το καταστατικό.

Καταστατικό, με το οποίος ο ίδιος εμπράκτως διαφωνεί και, όπως σημείωναν συνεργάτες του, το είχε καταψηφίσει το 2013 στο συνέδριο του κόμματος, πλην όμως, από τη στιγμή που ελήφθη απόφαση δια της ΚΕΦΕ, αυτή θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστή. Και για όποιον δεν κατάλαβε, το καταστατικό της ΝΔ πουθενά δεν εμπεριέχει πρόβλεψη ούτε για debate, ούτε για εθνικές συνδιασκέψεις, ούτε για ειδική συνεδρίαση της ΚΟ, ώστε να ακουστούν οι απόψεις των υποψηφίων.

Και όταν τίθεται το ερώτημα, αν η εν λόγω στάση πρόκειται για υπεκφυγή, η απάντηση έρχεται με νόημα: «Μα οι τρεις άλλοι υποψήφιοι δεν επέμεναν σε κατά γράμμα εφαρμογή του κανονισμού;». Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένα τα χρονικά περιθώρια που στενεύουν, εκτός των debate που μοιάζουν να φεύγουν από το κάδρο, «χλωμιάζει» πολύ και το ενδεχόμενο διενέργειας των εθνικών συνδιασκέψεων και της ειδικής συνεδρίαση της ΚΟ.

Φουλ επίθεση Τζιτζικώστα στην Ανατροπή

Την ίδια ώρα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποφάσιζε να αφήσει την άμυνα και να περάσει για τα καλά στην επίθεση με καρφιά κατά πάντων, πέραν των θέσεών του για την επόμενη μέρα της ΝΔ. Έκανε λόγο για «σύστημα βολεμένων» στη ΝΔ, ενώ τόνισε πως «το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ προτιμά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ», εξηγώντας πως νομίζουν πως πρόκειται για εύκολο αντίπαλο.

«Οι εκλογές ήταν ένα crash test και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε τον ανθυποψήφιό του πως «δεν έβαλε όρους, πίστεψε έναν άνθρωπο (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του». «Δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με τον κύριο Τσίπρα, είναι…αλλού» ανέφερε σε άλλη αποστροφή του ο κύριος Τζιτζικώστας, ενώ σε άλλο σημείο από τα καρφιά του δεν γλίτωσε ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ένας πολιτικός πρέπει να συνομιλεί με την κοινωνία. Για κάποιους αυτό είναι η εμφάνιση στα κανάλια. Εγώ δεν πιστεύω πως ένας πολιτικός πρέπει να γίνεται τηλεπερσόνα» υπογράμμισε, ενώ τάχθηκε υπέρ του διαλόγου. «Γι’ αυτό πρότεινα και πέντε θεματικές συνδιασκέψεις» προσέθεσε. Πλην όμως, ξεκαθάρισε πως σε debate, όσο δεν έρχονται και οι όλοι οι έτεροι ανθυποψήφιοί του, δεν προτίθεται να πάει.

The post Μόνιμες προστριβές με διαλείμματα ενότητας στη ΝΔ- Ο Φίλης τους ένωσε, η διαδικασία τους (ξανα)χώρισε appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα