Στουρνάρας στο CNBC: Δεν θέλουμε να λάβουμε άλλα μέτρα λιτότητας – Το έχω πει στην Τρόικα

Το ενδεχόμενο μερικής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την σιγουριά του πως η επόμενη δόση ύψους ενός δισ. ευρώ θα έρθει.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι CNBC, παραδέχθηκε πως η λιτότητα έχει χτυπήσει πολλούς Έλληνες

λέγοντας: «Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας. Νομίζω πως ακούσατε τον πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται στο θέμα αυτό και για την ακρίβεια η Τρόικα επιστρέφει ώστε να συνεργαστούμε για την εξεύρεση λύσης».

Σχολιάζοντας το πότε η χώρα μας θα βγει στις αγορές ο Γιάννης Στουρνάρας είπε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε θετική ανάπτυξη και έτσι μπορούμε να έχουμε... περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά το επόμενο έτος, όμως θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και έτσι θα είναι πολύ σημαντικό».

Έπειτα μιλώντας για το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει, είπε πως είναι ένα βασικό θέμα συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό τονίζοντας: «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο κενό παραγωγής, όμως αυτό το κενό σταδιακά μειώνεται. Αυτή η μείωση δημιουργεί ανάπτυξη και κινητήριες δυνάμεις το επόμενο έτος θα είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές».

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα... το ορόσημο φαίνεται να είναι εν τάξει και έτσι περιμένουμε την εκταμίευση της δόσης μέχρι το τέλος του έτους», είπε καταλήγοντας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα