Αυτή είναι η AGC Equity Partners, η νέα ιδιοκτήτρια του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ξεπέρασε κάθε άλλη προσφορά προσφέροντας 400 εκατ. ευρώ, μόνο για να αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η αραβική κοινοπραξία AGC σε συνεργασία με τον τουρκικό όμιλο Doguş, προσέφερε, μάλιστα 50 εκατ. ευρώ, μόνο γι' αυτόν τον σκοπό.

Η AGC Equity Partners, είναι εταιρία αραβικών συμφερόντων με έδρα στην Μέση Ανατολή. Η βασική του υποστήριξη είνια δύο ισχυρά κρατικά funds Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ,

αλλά συνδέονται και με ισχυρές οικογένειες της Μέσης Ανατολής την ίδια ώρα που στην εταιρία συμμετέχει και η τουρκική Dogus Group.

Ποιες οι βλέψεις της AGC

Βασικός στόχος της εταιρίας είναι η αναβάθμιση και η ανάπτυξη του - ήδη – τεράστιου οικοδομήματος, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει και ο Αστέρας.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο αναβάθμισης της επένδυσης της αραβικής εταιρίας περιλαμβάνει την δημιουργία υπερπολυτελούς συγκροτήματος 7 αστέρων με περίπου 12 eco friendly βίλες, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιηθεί «ούτε κυβικό τσιμέντου παραπάνω από τα ήδη υπάρχοντα μέτρα», αλλά να δοθεί έμφαση στην διατήρηση και ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες θα διατηρηθούν, όμως θα γίνουν νέα βήματα ανάπτυξης, αφού πρωταρχικός στόχος είναι η εκμετάλλευση του συγκροτήματος, ως ξενοδοχειακής και τουριστικής δομής, περιλαμβανομένου και της Μαρίνας, καταστημάτων, αλλά και η επαναλειτουργία του κέντρου των εννέα μουσών.

Στα χέρια της AGC Equity Partners περνούν:

Το «Αrion Resort and Spa» με 123 δωμάτια που έχουν ανακαινισθεί το 2004, 58 bungalows, σπα και κέντρο ευεξίας, χώρους εστίασης, συνεδριακό κέντρο.Το «Τhe Westin Hotel Athens» με 162 δωμάτια, χώρους εστίασης, συνεδριακό κέντρο που έχουν ανακαινισθεί το 2004.Μέσω της αύξησης κεφαλαίου το ΤΑΙΠΕΔ θα εισφέρει το όμορο ακίνητο (115.671 τ.μ.), ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (η Εθνική Τράπεζα έχει το δικαίωμα επικαρπίας και ο «Αστέρας» μισθώνει το ακίνητο κατόπιν συμφωνίας ισχύος 30 ετών, έως το 2029).Το ακίνητο περιλαμβάνει και το πρώην «Aphrodite Hotel», με συνολική επιφάνεια 20.027 τ.μ. (13.090 είναι οι βασικοί χώροι) και έκταση, η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί. Βέβαια πλέον δεν είναι λειτουργήσιμο, αφού είχε εγκαταληφθεί και χρήζει εκτεταμένης ανακαίνισης. Οταν λειτουργούσε είχε συνολικά 165 δωμάτια.Παράλληλα η Αστήρ έχει τα δικαιώματα χρήσης έως το 2022 της παραλίας του Αστέρα, καθώς και της μαρίνας για περίοδο 40 ετών (μέχρι 2052).

Μάλιστα, όπως ακούγεται στο σχέδιο της AGC περιλαμβάνεται η διατήρηση του συνόλου των εργασιακών θέσεων αλλά και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα