Στουρνάρας προς τράπεζες: Ρίξε τώρα χρήμα στην αγορά

Την συμβολή των ελληνικών τραπεζών στην ανάταση της οικονομίας της χώρας ζήτησε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας και ζήτησε να ρίξουν τώρα χρήματα στην αγορά για να τονωθεί η οικονομία.

Σε δήλωση του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Στουρνάρας

ανέφερε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γύρισε σελίδα και πως λίγες ημέρες πριν την ανάληψη της εποπτείας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ στις 4 Νοεμβρίου, οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες αντιμετώπισαν τη σημαντική πρόκληση των stress tests της ΕΚΤ.

Αυτό, όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τους επιτρέπει να επικεντρώσουν τώρα τις προσπάθειες τους στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να αντιμετωπίσουν το θέμα των νη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αφού έχουν ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή τους θέση -όπως προκύπτει και από την αξιολόγηση της ΕΚΤ- για να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση της ελληνική οικονομίας».

The post Στουρνάρας προς τράπεζες: Ρίξε τώρα χρήμα στην αγορά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα