Στοπ στη φοροδιαφυγή θέλει να βάλει η Κροατία

Καμία ανοχή δεν πρόκειται να δείξει η κροατική κυβέρνηση σε όσους φοροδιαφεύγουν και στερούν έσοδα από τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Σλάβκο Λίνιτς, στον τηλεοπτικό σταθμό «Nova TV».

Όσοι φοροδιαφεύγουν και «κλέβουν από τον προϋπολογισμό» - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λίνιτς – «κλέβουν τους Κροάτες πολίτες». Γι' αυτό το λόγο, η κεντρική διοίκηση δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του κ. Λίνιτς έγιναν έπειτα την κριτική που δέχθηκε για το «λουκέτο» σε υποδομές φιλοξενίας τουριστών στην Αδριατική, εξαιτίας φορολογικών

τους παραβάσεων, που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν από τις αρμόδιες αρχές.

«Οι άνθρωποι που κλέβουν, αρπάζουν και γεμίζουν τις τσέπες τους (με τη φοροδιαφυγή) είναι ντροπή για τον τουρισμό», ανέφερε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες αρχές θα ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα όσων ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

«Όσο το συντομότερο ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τόσο το καλύτερο, διότι ο τουριστικός τομέας θα έχει απαλλαγεί από ανεύθυνους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα