Ο Ολυμπιακός γονάτισε τη Βασίλισσα – Γράφει ιστορία με το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό!

Με πάθος και καθαρό μυαλό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να γράψει ιστορία, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ευρωπαϊκό. Γίνεται έτσι η τρίτη ομάδα στην ιστορία του θεσμου που το καταφέρνει αυτό, μετά τις Γιουγκοπλάστικα και Μακάμπι.Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους διαφορά, αλλά στο τέλος επικράτησαν άνετα της Ρεάλ Μαδρίτης (100-88).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης ψηφίστηκε MVP

του Final Four, με τον Έι Σι Λο ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

Όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποφάσισε να “μιλήσει”, όλα φώναζαν πως οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να χάσουν τον τελικό. Τα τρία σερί τρίποντα στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έκαναν την Ευρώπη να καταλάβει “ποιος είναι το αφεντικό” της μεγαλης βραδιάς!

Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε ποτέ το παρκέ του O2 Arena στο πρώτο δεκάλεπτο. Βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 17 πόντους διαφορά, παίζοντας soft άμυνα και επιτρέποντας τους Ισπανούς να τρέξουν, ενώ στις οργανωμένες επιθέσεις τα… έβαζαν από παντού.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους. Χάινς, Άντιτς, Περπέρογλου, Σλούκας, βοήθησαν στην αντεπίθεση, με το ημίχρονο να κλείνει με 37-41.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η ώρα του Σπανούλη. Με τρία σερί τρίποντα στην αρχή του ημιχρόνου έδωσε το σύνθημα για την τελική νίκη. Το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, νικώντας με 100-88.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 20(1), Άντιτς 10(1), Σπανούλης 22(5), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι Φερνάντεθ 21(3), Σουάρεθ 5, Ρέγιες 4, Μίροτιτς 7(1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5(1), Γιουλ 14(4), Σλότερ 9

Δείτε τις καθοριστικές στιγμές του αγώνα παρακάτω:

Live: 32” απομένουν στον Ολυμπιακό για να γράψει ιστορία. (97-85)

94-82. Ο Ολυμπιακός στην τελική ευθεία για να καθίσει και πάλι στο θρόνο της Ευρώπης.

92-82. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να χάσει αυτό το ματς! 75” ακόμη για τη λήξη.

90-79, ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο δίνει τέλος στο σερί 6-0 της Ρεάλ.

87-73 για τον Ολυμπιακό με τον Πρίντεζη, 3’10” πριν τη λήξη.

12 πόντους διαφορά για τον Ολυμπιακό (82-70). 4′ 50” πριν το τέλος. Οι ερυθρόλευκοι είναι κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου σερί ευρωπαϊκού.

Με έμμεσο τρίποντο ο Σερμαντίνι κάνει το 78-70, 5′ πριν το τέλος του ματς.

Ο Σλούκας κάνει το 75-68.

Ο Περπέρογλου απαντά στο τρίποντο του Ντρέιπερ. Συγκλονιστικό το τέταρτο 10λεπτο. 6 λεπτά πριν το τέλος. 73-67

Καταπληκτική άμυνα από τον Σερμαντίνι, 3ποντο ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός παίρνει κεφάλι με 10 πόντους. 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο για τον Kill Bill. 7 λεπτά πριν το τέλος.

65-62 μπροστά ο Ολυμπιακός. με δύο βολές του Έι Σι Λο. 8’15” για το τέλος.

Το τελευταίο 10λεπτο ξεκινά με δίποντο του Περπέρογλου (63-61)

Τέλος τρίτου 10λεπτου. 61-61 το σκορ.

61-59, με τον Σπανούλη να πετυχαίνει 12 πόντους, όλους στο τρίτο 10λεπτο.

59-59, ένα λεπτο πριν τη λήξη του τρίτου 10λεπτου.

Η Ρεάλ παίρνει ξανά προβάδισμα (55-56), τάιμ άουτ από τον Μπαρτζώκα.

Τρομερό πάθος από τους ερυθρόλευκους, με ένα εκπληκτικό stop του Χάινς και στη συνέχεια καλάθι για τον Ολυμπιακό από τον Λο. (52-46).

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει κεφάλι στο σκορ (48-45) με τρία σερί τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη.

Ο άσος του Ολυμπιακού παίρνει πάνω του την ομάδα, ενώ στο α’ ημίχρονο δεν είχε πετύχει πόντο.

Τέλος α’ ημιχρόνου. 37-41. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει ξανά στο ματς. Έδεσε την άμυνά του, πήρε επιθετικά ριμπάουντ και

κατάφερε να σταματήσει το τρέξιμο της Ρεάλ.

28-33, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει!

6 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μειώνει από τους 17 πόντους στους 7.

Τρίποντο ο Περπέρογλου, 8-0 σερί και τάιμ άουτ για τη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός δείχνει να επανέρχεται στο δεύτερο 10λεπτο, που δεν έχει δεχθεί ακόμη πόντο.

Με ένα σερί 5-0 ο Ολυμπιακός μειώνει σε 15-27. Διόρθωσε αμυντικές αδυναμίες και πάει πιο ορθολογικά στην επίθεση.

10-27 προηγείται η Ρεάλ στο πρώτο 10λεπτο, μουδιασμένος μπήκε ο Ολυμπιακός. Οι Ισπανοί είναι πολύ εύστοχοι στα τρίποντα, ενώ τρέχουν πολύ. Αντίθετα, οι ερυθρόλευκοι είναι εγκλωβισμένοι στην επίθεση και πολύ “soft” στην άμυνα. 5/7 τρίποντα, 6/8 δίποντα έχει η Ρεάλ.

5-13 το σκορ για τη Ρεάλ, 5’11” πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Τάιμ άουτ πήρε ο Μπαρτζώκας. Η Ρεάλ έχει ξεκινήσει καλύτερα.

4-8 προηγείται η Ρεάλ του Ολυμπιακού, στα πρώτα 3 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός έχει βγει για προθέρμανση. Θα φοράει την κόκκινη εμφάνιση, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης τη λευκή. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο πρώτος που έκανε το λέι απ της προθέρμανσης, όπως είναι και το γούρι.

Δείτε βίντεο από την προθέρμανση του Ολυμπιακού:


Προθέρμανση του Ολυμπιακού πριν τον τελικό του… από sport24tv

Οι πρώτοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν ήδη κάνουν την εμφάνισή τους στο “Ο2 Arena” του Λονδίνου, τραγουδώντας συνθήματα υπέρ των ερυθρόλευκων, που σε λίγη ώρα αντιμετωπίζουν στον τελικό του Final Four τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις κερκίδες του γηπέδου αναμένονται περίπου 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού, που θα φροντίσουν να δώσουν μια αίσθηση από… ΣΕΦ.

Μάλιστα, οι οπαδοί του Θρύλου αποδοκίμασαν τους Τεόντοσις και Παπαλουκά, στη διάρκεια του μικρού τελικού, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ. Οι Καταλανοί με τη σειρά τους, παρότρυναν τους ερυθρόλευκους να κερδίσουν τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό.

Δείτε το βίντεο…
“Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό, φωνάζουν οι οπαδοί του… από sport24tv

Keywords
Τυχαία Θέματα