Grand Prix Ισπανίας 2013: Ώρα για fiesta – Ο Αλόνσο κέρδισε στο… σπίτι του

Μεγάλη νίκη του F. Alonso και της Ferrari στο Circuit de Catalunya με τον F. Massa τρίτο να και τον K. Raikkonen(Lotus-Renault) να τερματίζει δεύτερος.

Την 32η νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Fernando Alonso (Ferrari) στο Ισπανικό Grand Prix αυτή ήταν η πρώτη νίκη του 31χρονου οδηγού στη Βαρκελώνη από το 2006. Επιπλέον ο F. Alonso, με τη νίκη του στην Catalunya πέρασε στην τέταρτη θέση της λίστας των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία περνώντας τον Nigel Mansell (31).

Την επιτυχία της Scuderia

ολοκλήρωσε ο Felipe Massa που ξεκίνησε τον αγώνα από την ένατη θέση (λόγω της ποινής που δέχθηκε μετά τις κατατακτήριες) και ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο podium τερματίζοντας τρίτος.

Δεύτερος ο σταθερός στους τερματισμούς του Kimi Raikkonen (Lotus-Renault). Ο «Iceman» μετρά 22 συνεχόμενους τερματισμούς στις βαθμολογούμενες θέσεις και έχει τρεις συνεχόμενες δεύτερες.

O αγώνας δεν έκρυβε εκπλήξεις. Η Mercedes δεν κατάφερε να δείξει τη δύναμη των κατατακτήριων δοκιμών και στον αγώνα. Το Ισπανικό Grand Prix δεν εξελίχθηκε καλά για τους Γερμανούς αφού από το 1-2 που είχαν στην εκκίνηση, βρέθηκαν στην έκτη (N. Rosberg) και 12η θέση (L. Hamilton) με τον Βρετανό μάλιστα να έχει δεχθεί γύρο και να παραπονιέται πως τον πέρασαν ως και οι Williams-Renault.

Ο Sebastian Vetteln (Red Bull-Renault) έμεινε πίσω (για τα δεδομένα του) τερματίζοντας τέταρτος με 38,2″ από τον πρώτο. Πίσω του ήταν ο M. Webber. Βέβαια ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012 εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών αλλά… Από την επόμενη εβδομάδα περιμένετε οι ιθύνοντες της Red Bull Racing να ανακινήσουν και πάλι θέμα ελαστικών.

Εδώ που τα λέμε η Pirelli έπεσε έξω στις προβλέψεις της όσον αφορά στη στρατηγική, που θα ακολουθούσαν οι ομάδες. Οι Ιταλοί προέβλεψαν τρία pit stops και σχεδόν όλοι οι οδηγοί μπήκαν τέσσερις φορές στα pits για αλλαγή ελαστικών. Μάλιστα η Pirelli διέθεσε τη νέα σκληρή γόμα σε αυτόν τον αγώνα.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 26 Μαΐου με τον αγώνα του Mονακό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. F. Alonso (Ferrari) 1:32.611

2. K. Raikkonen (Lotus-Renault) +0,581”

3. F. Massa (Ferrari) +1,222”

4. S. Vettel (Red Bull-Renault)

5. M. Webber (Red Bull-Renault)

6. N. Rosberg (Mercedes AMG GP)

7. P. Di Resta (Force India-Mercedes)

8. J. Button (McLaren-Mercedes)

9. S. Perez (McLaren-Mercedes)

10. D. Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών

1. S. Vettel 89

2. K. Raikkonen 85

3. F. Alonso 72

4. L. Hamilton 50

5. F. Massa 45

6. M. Webber 42

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών

1. Red Bull-Renault 131

2. Ferrari 117

3. Lotus-Renault 111

4. Mercedes AMG GP 72

5. Force India-Mercedes 32

6. McLaren-Mercedes 29

7. Toro Rosso-Ferrari 8

8. Sauber-Ferrari 5

Keywords
Τυχαία Θέματα