«Στο β΄ ημίχρονο πρώτα η άμυνα και μετά το γκολ»

Η Εθνική ομάδα, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μάλλον ικανοποιημένη θα πρέπει να είναι από τον βαθμό της ισοπαλίας στο Ελσίνκι [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] και ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου σχολιάζει μέσω του koolnews.gr τα όσα έγιναν στην Φινλανδία το βράδυ του Σαββάτου...

Αναλυτικά το σχόλιο του Αλέξανδρου Μανιάτογλου στο KoolNews.gr:

«Συνολικά θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που αν είσαι απαισιόδοξος θα πεις ότι είναι αποτυχία ενώ αν είσαι αισιόδοξος δεν θα το θεωρήσεις επιτυχία βέβαια αλλά ως ένα αποτέλεσμα-σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Σίγουρα η ομάδα θα μπορούσε να

έχει πάρει την νίκη μέσα στο Ελσίνκι ωστόσο από την στιγμή που δέχτηκε την ισοφάριση και φάνηκε πως η ψυχολογική πλάστιγγα είχε γείρει προς την πλευρά των ενθουσιωδών Φινλανδών πρώτο μέλημα ήταν η εγγύηση στα μετόπισθεν και μετά αν είναι δυνατό το δεύτερο γκολ που δεν ήρθε.

Η αρχική ενδεκάδα της Ελλάδας έκρυβε αρκετές εκπλήξεις κυρίως στα πρόσωπα της επιθετικής τριάδας όπου Καρέλης, Αθανασιάδης και Μαυρίας πήραν τις ευκαιρίες τους(προφανώς ο κ.Ρανιέρι κάτι θα είδε στις λίγες προπονήσεις που έγιναν) στις θέσεις των Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου και ενώ δεν μπορεί να πει κανείς ότι εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους σίγουρα άφησαν μια ελπιδοφόρα παρακαταθήκη. Ο Καρέλης για το πολύ όμορφο γκολ που πέτυχε –αν και φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχεται η εθνική μας-, ο Μαυριάς που στο 2ο κυρίως ημίχρονο ήταν αρκετά δραστήριος ενώ ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά παρόλο που προσπάθησε, βοήθησε πολύ στο αμυντικό κομμάτι αλλά επιθετικά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Προσωπικά θα ήθελα να δω και τον Σταφυλίδη ο οποίος πάει αρκετά καλά στην Chanpionship, πόσo μάλλον μιας και ο βασικός αριστερός μπακ Χολέμπας απουσίαζε. Ίσως ο κ. Ρανίερι να θεώρησε πως ήταν ήδη πολύ μεγάλο το ρίσκο με την χρησιμοποίηση στο βασικό σχήμα των νεαρών Καρέλη και Μαυρία κυρίως και να ήθελε να ισοσκελίσει με την εμπειρία του Βύντρα που έπαιξε δεξιά και του Τοροσίδη αριστερά α λα Ρεχάγκελ.

Για μια ακόμα φορά νομίζω πως ξεχώρισε ο Παπασταθόπουλος- κατά την άποψη μου ο επόμενος ηγέτης της Εθνικής- ενώ σίγουρα θετικό πρόσημο για Mανωλά και Τοροσίδη καθώς και για την παρουσία του Ταχτσίδη στο πρώτο μέρος.

Στην εικόνα τώρα του αγώνα, είδαμε μια Εθνική να μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη, με πολλή διάθεση και φρεσκάδα απόρροια των αλλαγών στα πρόσωπα, μια κατ’ αρχάς προσπάθεια να εξουδετερωθεί η αντίπαλη ομάδα, κάτι που επετεύχθη με σχετική άνεση καθώς λίγο η καλή πίεση της ομάδας στο δικό μας μισό του γηπέδου και λίγο η στατικότητα των Φινλανδών έκανε εύκολο το έργο μας ενώ επιθετικά κυρίως από αριστερά με τον ορεξάτο Τοροσίδη καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ. Τελικά αυτό ήρθε από ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής από τον Καρέλη στην παρθενική του συμμετοχή στην Εθνική Ανδρων. Ένα γκολ που πιστοποίησε την εν γένει πολύ καλή παρουσία της Εθνικής μας στο 1° ημίχρονο όπου δέσποζε η φυσιογνωμία του Ταχτσίδη.

Στο 2ο ημίχρονο ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Αυτό γιατί η 1η αλλαγή της Φινλανδίας- ο Χαμαλάινεν- έδωσε ώθηση στην ομάδα του που γενικά μπήκε με άλλον αέρα μετά την ανάπαυλα με διάθεση να τρέξει περισσότερο, να κινηθεί περισσότερο και να πιέσει περισσότερο. Ο δε Χούρμε που ήταν καλός και στο 1° ημίχρονο στο 2° έκανε συνεχείς κούρσες από δεξιά και σε μια από αυτές-χωρίς μπάλα- βρέθηκε δυο βήματα μπροστά από τον Καρέλη που ξεχάστηκε στιγμιαία και το γκολ της ισοφάρισης ήρθε. Η Φινλανδία συνέχισε να πιέζει αλλά η Εθνική μας συνήλθε από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε σωστά το ματς.

Οι αλλαγές που έγιναν είχαν σκοπό πρώτα να κόψουν την ορμή των Φινλανδών(Μόρας) και έπειτα στα τελευταία 15’ να προσπαθήσουν να πάρουν το ματς κάτι που όμως δεν έγινε αφού Σαμαράς και Μήτρογλου δεν πρόλαβαν να βοηθήσουν.

Εν κατακλείδι είναι ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα μας κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ κρατάμε το θετικό της παρουσίας νέων προσώπων με μέλλον που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και άμεσα. Βέβαια στο τέλος της προκριματικής φάσης είναι που θα λέμε αν χάσαμε σήμερα δυο υπερπολύτιμους βαθμούς ή πήραμε έναν βαθμό που μας βοήθησε να βρεθούμε στα γήπεδα της Γαλλίας... Ας ελπίσουμε το 2ο όπως και ας ελπίσουμε στη νίκη την Τρίτη με την Β. Ιρλανδία που σημειωτέον έχει 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια».

The post «Στο β΄ ημίχρονο πρώτα η άμυνα και μετά το γκολ» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα