Στο Στρασβούργο ο Σαμαράς για την ελληνική προεδρία – Πήρε μαζί του την… μισή κυβέρνηση

Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται από σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας, ενώ θα δώσει και συνέντευξη Τύπου μαζί με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό θα ταξιδέψουν όλοι οι στενοί του συνεργάτες, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,

ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας αλλά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα της Προεδρίας, Δημήτρης Κούρκουλας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αρχικά θα απευθυνθεί στους Ευρωβουλευτές και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους. Πάντως, αναμένεται να δεχθεί σκληρή κριτική και «δύσκολες» ερωτήσεις, ιδίως από βουλευτές της Αριστεράς αλλά και από Ευρωσκεπτικιστές, με δεδομένη και την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της Τρόικα και τα πεπραγμένα της στις χώρες με πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κ. Σαμαράς με τη σειρά του αναμένεται να τονίσει έτι μια φορά τις θυσίες των Ελλήνων αλλά και να υπενθυμίσει στο Ευρωκοινοβούλιο τα θετικά μηνύματα ανάκαμψης που απορρέουν από την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με το κλίμα να αναμένεται να είναι θερμό.

Το βράδυ, ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή θα παρακαθίσουν σε δείπνο με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, γεύμα το οποίο προοιωνίζεται ενδιαφέρον, καθώς οι Ευρωβουλευτές θα μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό το κλίμα που επικρατεί, ενώ κάποιοι, όπως η ανεξάρτητη πλέον Ευρωβουλευτής, Μαριλένα Κοππά, αναμένεται να του ασκήσουν και κριτική για τις επιλογές της κυβέρνησης.

Η πρωθυπουργική επίσκεψη στο Στρασβούργο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το πρωί με ομιλία του στη Διάσκεψη για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, ενώ ο κ. Σαμαράς και τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την Πέμπτη το μεσημέρι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα