Στο ένα δισ. ευρώ το χάσμα με την Τρόικα – Ποια είναι τα τρία αγκάθια της διαπραγμάτευσης

Μέτρα 1 δισ. ευρώ εξακολουθούν να χωρίζουν την κυβέρνηση από την τρόικα ανέφεραν χθες -σύμφωνα με πληροφορίες -οι εκπρόσωποί της στο οικονομικό επιτελείο, δοκιμάζοντας τις αντοχές της κυβέρνησης και επιβαρύνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων.

Στις συναντήσεις των Τροϊκανών με τους Έλληνες υπουργούς δεν φάνηκε φως στην άκρη του τούνελ ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,

χρονικός ορίζοντας για συμφωνία είναι η 9η Δεκεμβρίου.

Πάντως οι επόμενες ημέρες περιλαμβάνουν την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014 στη Βουλή, την αναχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών και του κ. Στουρνάρα για Βρυξέλλες όπου συνέρχεται την Πέμπτη το Eurogroup, ενώ την Παρασκευή ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Βερολίνο όπου θα έχει γεύμα εργασίας με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τα τρία «αγκάθια» που φάνηκαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το ασφαλιστικό, ο φόρος ακινήτων και οι πλειστηριασμοί.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Ασφαλιστικό

Παζάρια στο πακέτο Βρούτση

Οι τροϊκανοί δήλωσαν κατά τη σύσκεψή τους με το οικονομικό επιτελείο χθες το πρωί ότι – με βάση τα μέτρα που είχαν προλάβει να αξιολογήσουν ώς εκείνη την ώρα – δέχονται μόνο τα 300 εκατ. ευρώ από τα 943 εκατ. ευρώ του πακέτου Βρούτση για το Ασφαλιστικό.

Στο οικονομικό επιτελείο όμως εκτιμούν ότι το ποσό θα ανέβει στα 600 εκατ. ευρώ τουλάχιστον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Γι” αυτό άλλωστε και έχουν αναγράψει το ποσό αυτό στον προϋπολογισμό. Μάλιστα, στο υπουργείο Εργασίας χθες έλεγαν ότι είναι δεδομένη η συμφωνία των τροϊκανών σε πακέτο μέτρων 700 εκατ. ευρώ.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου εξάλλου διαβεβαίωνε χθες ότι «δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις».

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι:

Η αντιμετώπιση της απόκλισης μεταξύ δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών θα αποφέρει 350 εκατ. ευρώΑπό τις νέες ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα υπάρξει όφελος 170 εκατ. ευρώΑπό την κοινή είσπραξη εισφορών κύριας και επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, το δημοσιονομικό όφελος θα ανέλθει σε 140 εκατ. ευρώΑπό τον συμψηφισμό των οφειλών στον ΟΓΑ με τις καταβαλλόμενες αγροτικές επιδοτήσεις, θα προκύψει όφελος 85 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα