Στις φλόγες η Κρήτη, καίγεται σε 10 σημεία – Πύρινα μέτωπα σε Κυπαρισσία και Αρεόπολη

Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη περιοχή Βαμβακόπουλο στα Χανιά. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στη 1.35 καίει κοντά σε σπίτια χωρίς να τα απειλεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από χθες οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε τουλάχιστον 10 διαφορετικά σημεία της Κρήτης. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχαιρένουν σημαντικά οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφορ.

Επίσης

σε εξέλξη είναι και φωτιά που ξέσπασε στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης στην Κυπαρισσία ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν είναι ανησυχητική. Στη περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 19 οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα και στην Αρεόπολη. Η φωτιά στη περιοχή Τριανταφυλλιά εκδηλώθηκε στη 1.51 της Τετάρτης και καίει χαμηλή βλάστηση.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβέστες πυρκαγία που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχειρεί σε δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με 5 οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο τέθηκε και φωτιά που ξέσπασε στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα