Στις 15 του μήνα η κηδεία του Μαντέλα – Το μικρό χωριό που θα γίνει το κέντρο του κόσμου

Όπως απαιτεί η ανθρώπινη συνείδηση και το εθιμικό δίκαιο της Αφρικής, το άψυχο σώμα του Νέλσον Μαντέλα θα τεθεί για 10 μέρες σε δημόσιο προσκύνημα, ώστε να μπορέσει η χώρα να θρηνήσει με τον τρόπο που του πρέπει και με την πάροδο του διαστήματος αυτού, θα γίνει και η κηδεία του, στην οποία από τώρα είναι γνωστό ότι θα παρευρεθούν οι ηγέτες των ηγεμονικών κρατών του κόσμου.

Ο εμβληματικός ηγέτης ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι σήμερα τα

ξημερώματα με τη μεταφορά της σωρού του στο στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και φυλάσσεται με δρακόντια μέτρα ασφαλείας και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τις επόμενες 10 μέρες, μέχρι και τη 15 Δεκεμβρίου, όταν και θα μεταφερθεί στο χωριό του το Κουίνο, για να τελεστεί η κηδεία του.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και το πλήθος θα έχει την ευκαιρία να θρηνήσει για τον αγαπημένο του Μαντίμπα ή Τάτα, όπως ήταν τα παρατσούκλια του, έως ότου έρθει η μέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία και θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του Προέδρου Μαντέλα.

Σε αυτές τις δέκα μέρες έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις μνήμης προς το πρόσωπό του. Στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει εκδήλωση στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο στάδιο που έγινε ο τελικός του Μουντιάλ του 2010, με περισσότερους από 94.000 ανθρώπους στις εξέδρες.

Από τις 11 ως τις 13 Δεκεμβρίου το σώμα του θα εκτεθεί σε προσκύνημα σε γυάλινη κάσα, στην Πρετόρια, την πόλη από όπου εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος της χώρας.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα