Εξουδετερώνουν την «βόμβα» Στουρνάρα: Διαψεύδει το υπουργείο την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Άρον άρον διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών τα σενάρια κατάργησης του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά που «φούντωσαν» μετά τα όσα είπε σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» ο Γιάννης Στουρνάρας.

Το υπουργείο Οικονομικών με την ανακοίνωσή του διέψευσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

στα νησιά.

Διαβάστε τι λέει:

Με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για κάτι τέτοιο.

Σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος.

Σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών.

Σε νέα ανακοίνωση το υπουργείο μάλιστα διευκρινίζει ότι προφανώς οι δηλώσεις στη γαλλική εφημερίδα παρερμηνεύθηκαν αφού η συνέντευξη έγινε στα ελληνικά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Liberation» δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα