Στην Μαδρίτη ο Τσίπρας για το «χρίσμα» – Κλειδώνει η υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Κομισιόν

Πλώρη για τα ευρωπαϊκά σαλόνια βάζει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς αναμένεται σήμερα το προεδρείο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να ανάψει το πράσινο φως για την υποψηφιότητά του στην θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε χθες την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα επικύρωσε

την υποψηφιότητά του και σήμερα ταξιδεύει στην Μαδρίτη προκειμένου να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Προεδρείου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οποίας και είναι αντιπρόεδρος.

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα συναντά ευρύτατη αποδοχή στους κόλπους της Αριστεράς και αυτό διαπιστώθηκε και το προηγούμενο διάστημα που υπήρξαν συναντήσεις και επαφές με τους επικεφαλείς των ευρωπαϊκών κομμάτων.

Η τελική τυπική έγκριση θα γίνει 3 έως 5 Δεκεμβρίου στο Συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη.

Η επιλογή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στις Ευρωεκλογές εδράζεται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο αριστερό κόμμα που βρίσκεται στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης- στον προθάλαμο της κυβερνητικής εξουσίας.

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Με φόντο τις πολιτικές και τις εξελίξεις στην οικονομία, η Κουμουνδούρου προχωρά σε απολογισμό δράσης.

Το ανώτατο όργανο του κόμματος, η Κεντρική Επιτροπή, συνεδριάζει την Κυριακή (μετά το ταξίδι αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στη Μαδρίτη) προκειμένου να υπάρξει εκ νέου προγραμματισμός και χάραξη στρατηγικής βάσει της οποίας θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα