Στην intralot του Σωκράτη Κόκκαλη οδεύει το ιπποδρομιακό στοίχημα

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό παραχώρησης της άδειας διενέργειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Αρχικά, προσφορές είχαν καταθέσεις η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία PMU και η ελληνική Intralot, συμφερόντων του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PMU πρόκειται να αποσυρθεί και δεν θα προσέλθει καν να υποβάλει

δεσμευτική προσφορά. Ο διαγωνισμός είναι προγραμματισμένο να κλείσει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα. Αρχικά, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε να δώσει παράταση ολίγων ημερών για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, εφόσον όμως υπήρχε αίτημα από τους ενδιαφερόμενους.

Η απόσυρση της γαλλικής PMU, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με το τίμημα μίσθωσης του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο για τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Το ΤΑΙΠΕΔ παρόλο που μείωσε το αρχικό τίμημα μίσθωσης του ιπποδρόμου στα 2,5 εκατ. ευρώ, αυτό φαίνεται ότι δεν θεωρήθηκε ικανοποιητικό από την πλευρά των Γάλλων επενδυτών. Οι τελευταίοι ανέμεναν ένα μίσθωμα αναλογικό προς τα έσοδα ή/και τα κέρδη που θα είχαν από τη διεξαγωγή των ελληνικών ιπποδρομιών.

Όλα δείχνουν ότι η Intralot, στην περίπτωση που αναλάβει την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, θα επιχειρήσει να συμψηφίσει το ετήσιο μίσθωμα με τις οφειλές του ΟΔΙΕ προς την ίδια. Η εταιρεία έχει εγείρει αξιώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ προς τον ΟΔΙΕ, οι οποίες είναι γνωστές στο ΤΑΙΠΕΔ εδώ και πολλούς μήνες, λόγω των εξωδίκων που έχει αποστείλει στο Ταμείο η επιχείρηση. Ο ΟΔΙΕ, έχει ταμειακή ρευστότητα με αποτέλεσμα να σωρεύονται χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους προμηθευτές (Intralot, PMU, ΔΕΗ κ.ά.).

Στις 29 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να λύσει τον γόρδιο δεσμό του ελληνικού ιππόδρομου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει κανένας ενδιαφερόμενος, τότε ο ιππόδρομος κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένεται να δώσει άλλη ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ για τη διεξαγωγή ενός νέου διαγωνισμού.

The post Στην intralot του Σωκράτη Κόκκαλη οδεύει το ιπποδρομιακό στοίχημα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα