Στην φυλακή ο ένοπλος του Παρισιού που επιτέθηκε στην Liberation

Ο Αμπντελχακίμ Ντεκάρ, φερόμενος ως δράστης των ένοπλων επιθέσεων στο Παρίσι στις έδρες του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού BFMTV, της εφημερίδας Liberation και έξω από την Societe Generale, ανακρίθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας.

Ο 48χρονος άνδρας που είχε ήδη καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε αιματηρή επίθεση το 1994, φυλακίστηκε, διευκρίνισε η εισαγγελία που είχε ζητήσει την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, ο Ντεκάρ είναι «ο

μοναδικός δράστης» των επιθέσεων στο Παρίσι και τα προάστιά του.

Ο Γάλλος ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος και με την κατηγορία της απαγωγής και παράνομης κράτησης προσώπου αφού εκτός από την επίθεση στα γραφεία του BFMTV στο Παρίσι όπου άνοιξε πυρ, και τον βαρύ τραυματισμό του φωτογράφου της εφημερίδας Liberation, πριν πυροβολήσει έξω από τη Societe Generale, κρατήσε όμηρο για 20 λεπτά έναν οδηγό αυτοκινήτου.

Η ταυτότητά του Ντεκάρ πιστοποιήθηκε από τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA, δείγματα του οποίου είχαν ληφθεί από πολλά σημεία των επιθέσεων, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση της αστυνομίας ότι είναι ένας ο δράστης των επιθέσεων αυτών.

Κατά την κράτησή του ο Ντεκάρ αρνήθηκε να απολογηθεί στις κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως του επιτρέπει ο κώδικας της δικαστικής διαδικασίας.

Ο δικηγόρος του Ρεμί Λορέν εξήγησε την απόφαση αυτή εκφράζοντας τη λύπη του που ο πελάτης του δεν μπόρεσε να ενημερωθεί για τον φάκελό του.

Ο ύποπτος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προφυλάκισής του στο νοσοκομείο Οτέλ-Ντιέ που διαθέτει ειδική μονάδα, την αίθουσα Cusco, για κρατούμενους που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα