Στην Ελλάδα οι απόγονοι του Τσε Γκεβάρα – Ο γιος, η νύφη και οι εγγονές του ζουν μόνιμα στην Αθήνα

Αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της επανάστασης, με την εικόνα του λάβαρο κάθε αντίστασης από την ύπαρξή του μέχρι και σήμερα. Υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανά τον κόσμο, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν με τη ζωή και το έργο του. Όμως πολλά είναι αυτά που δεν ξέρουμε για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με ένα από αυτά πως η νύφη του – η σύζυγος του μικρότερού του γιού, Ερνέστο Γκεβάρα - είναι Ελληνίδα και πλέον ζει στην Αθήνα μαζί με τον άνδρα και τις δύο κόρες της.

Σύμφωνα

μς δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, η οικογένεια ήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να επισκεφθούν τη γιαγιά και τον δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφό της νύφης του μεγάλου επαναστάτη, Μαρίας-Έλενας. Οι επιπλοκές, όμως που παρουσιάστηκαν στην εγκυμοσύνη της την ανάγκασαν να παραμείνει στην Ελλάδα μαζί με την κόρη της, την 10χρονη Έλενα.

Λίγες μέρες νωρίτερα το ευτυχισμένο ζευγάρι έφερε στον κόσμο και στον κόσμο και τη δεύτερη κόρη τους και εγγονή του Τσε. Στο μεταξύ, ο σύζυγός της, Ερνέστο Γκεβάρα, που όλο αυτό το διάστημα πηγαινοέρχεται στην Κούβα – λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων - δεν κατάφερε καν να είναι να είναι παρών στη γέννηση της κόρης του.

Η μικρή Έλενα από την αρχή της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε σε ελληνικό σχολείο, ενώ γνώριζε από πριν άπταιστα ελληνικά. Η μητέρα της ασχολείται καλλιτεχνικά με τη σκηνοθεσία και έχει επαφές με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάζεται κυρίως σε ελληνοκουβανικά θέματα.

Ο Ερνέστο Γκεβάρα, είναι ο τέτταρτος και μικρότερος γιος του Τσε και της δεύτρεη γυναίκας του, Αλέιδα Μαρτς. Ο μεγαλύτερος είναι ο Καμίλο, δικηγόρος στο επάγγελμα, όπως και ο Ερνέστο, η δεύτερη είναι η γιατρός Αλέιδα, που επίσης επισκέπτεται τη χώρα μας και η τρίτη η κτηνίατρος Σέλια. Όλα τα αδέλφια ζουν και εργάζονται στην Κούβα και στηρίζουν το Κέντρο Μελετών "Τσε Γκεβάρα" στην Αβάνα. Πρόκειται για ένα κέντρο που σκοπό του έχει να εκδώσει όλο το έργο του Τσε.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα