Στη σκιά της αεροπορικής τραγωδίας της Germanwings η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στο Βερολίνο

Στο πλαίσιο του τακτικού γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε σήμερα με στρατιωτικές τιμές στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με σκοπό την εδραίωση του γαλλογερμανικού άξονα και την υποστήριξη της καγκελαρίας στον ηττημένο σοσιαλιστή πρόεδρο των περιφερειακών εκλογών.

«Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν έρθει πολύ κοντά τους τελευταίους τρεις μήνες», δήλωσε η Γερμανίδα

καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η γερμανογαλλική φιλία έχει γίνει περισσότερο αδελφική σχέση. Σε τέτοιες τραγικές στιγμές, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν γίνει μία χώρα», δήλωσε ο Ολάντ, αναφερόμενος κυρίως στην αεροπορική τραγωδία της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στο οικονομικό θέμα των ημερών που απασχολεί την ευρωζώνη - το ελληνικό. Η Μέρκελ δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει με τους θεσμούς μετά τις αυριανές συνομιλίες,» και πρόσθεσε πως «οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται πρέπει να πάρουν την κατεύθυνση τις υποχρέωσης. όσο το συντομότερο η Ελλάδα απαντήσει, τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να βοηθήσουμε. Η δουλειά συνεχίζεται».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ολάντ, ο οποίος δήλωσε πως «έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο» και επομένως «όσο το συντομότερο δυνατό οριστούν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι το καλύτερο, για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

The post Στη σκιά της αεροπορικής τραγωδίας της Germanwings η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στο Βερολίνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα