Στεφ Κάρι: Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο

Ο Στεφ Κάρι είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο του τελευταίου χρόνου στον μαγικό κόσμο του NBA. Και όπως όλα δείχνουν θα απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμη το αμερικανικό κοινό.

Γράφει ο Σήφης Γαρυφαλάκης

Ο πόιντ γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς οδήγησε πέρυσι την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 39 χρόνια. Φέτος πολλοί περίμεναν ο Αμερικανός να «ξεφουσκώσει» , όμως ο άγγελος των Γουόριορς του διέψευσε πανηγυρικά.

Οι Γουόριορς έφτασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας(23/11), με την νίκη

τους κόντρα στους Ντένβερ Νάγκερτς, στις 15 νίκες στα 15 πρώτα παιχνίδια και ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του NBA, που κατείχαν οι Ουάσιγκτον Κάπιτολ τη σεζόν 1948-49 και οι Χιούστον Ρόκετς τη σεζόν 1993-94. Τα ξημερώματα της Τετάρτης(25/11) η Γουόριορς, αν δεν κάνουν την έκπληξη οι Λέικερς, θα σπάσουν το ρεκόρ και θα γράψουν ιστορία.

Ο Κάρι στο παιχνίδι κόντρα στους Νάγκετς του Κώστα Παπανικολάου έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τους 20 πόντους για φέτος (σκόραρε 19).

Οι επιδόσεις του Κάρι στα πρώτα 15 παιχνίδια της σεζόν:

27/10 κόντρα στους Νιου Όρλεανς Πέλικαν – 40 πόντους
30/10 κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς – 25 πόντους
31/10 κόντρα στους Νιου Όρλεανς Πέλικαν - 53 πόντους
2/11 κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις - 30 πόντους
4/11 κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς - 31 πόντους
6/11 κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς - 34 πόντους
7/11 κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς - 24 πόντους
9/11 κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς - 22 πόντους
11/11 κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις - 28 πόντους
12/11 κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς - 46 πόντους
14/11 κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς – 34 πόντους
17/11 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς - 37 πόντους
19/11 κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς - 40 πόντους
20/11 κόντρα στους Σικάγο Μπουλς - 27 πόντους
22/11 κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς - 19 πόντους

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο MVP του περσινού πρωταθλήματος οδηγεί τους Γουόριορς στο καλύτερο ξεκίνημα ομάδας και πιθανόν σε ακόμα ένα τίτλο. Βέβαια δεν είναι μόνο ο Κάρι, καθώς συνολικά η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ έχει τρομερή παρουσία και έχει δυσκολευτεί μόλις σε ένα παιχνίδι κόντρα στους Ράπτορς.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την αξία του Κάρι και των Γουόριορς μετά την κατάκτηση του τίτλου, χαρακτηρίζοντας ως τυχερή την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ. Μάλιστα οι παίκτες του NBA ψήφισαν ως MVP τον Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς. Βέβαια μετά τα φετινά αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους. Για τον Κάρι μίλησε πρόσφατα και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Έντι Τζόνσον.

Ανατρέχοντας στα παραπάνω στατιστικά καταλαβαίνει κανείς ότι ο Κάρι έχει δώσει μοναδικές παραστάσεις στα παρκέ του NBA. Στο παιχνίδι κόντρα στους Νετς ο Κάρι πέτυχε πέντε τρίποντα και έφτασε τα 1248, ξεπερνώντας κατά ένα τον πατέρα του Ντελ Κάρι.

Το περιοδικό GQ ανέδειξε τον Κάρι ως τον άνδρα τη χρονιάς και στο πλαίσιο της συνέντευξής του, τον έβαλε να κοντραριστεί με τον πατέρα του, σε ένα παραδοσιακό αμερικανικό μονό τύπου HORSE.

Από την οικογένεια Κάρι, βέβαια, την παράσταση κλέβει η μητέρα του Στεφ, η Σόνια, η οποία δεν χάνει παιχνίδι του γιου της.

Το NBA βρίσκεται μόλις στις πρώτες 15 αγωνιστικές από τις 82, και ο «δολοφόνος με το πρόσωπο μωρού» (the baby faced assassin), όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει χαρίσει τρομερές φάσεις. Ορισμένες από τις ενέργειες του, τις συναντάει κάνεις μόνο σε video games.

Απολαύστε τον:

The post Στεφ Κάρι: Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα