Σταϊκούρας: Στα 3,9 δισ. ευρώ θα φτάσει το πλεόνασμα με την μεθοδολογία της Eurostat

Στα 3,9 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με τη μέθοδο υπολογισμού της Eurostat.

Όπως είπεο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, που αξιολογεί η Τρόικα, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερο από τα 812 εκατ. ευρώ ή το 0,4% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό

Σύστημα Λογαριασμών, που θα παρουσιάσει η Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται υψηλότερο, στα 3,9 δισ. ευρώ ή στο 2,1% του ΑΕΠ».

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός «με τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ΕΣΛ-95), ενσωματώνονται οι παράμετροι που εξαιρούνται με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και, συνεπώς, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώνεται σε υψηλότερο επίπεδο.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στο περιεχόμενο των Εκθέσεων του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ενώ σημείωσε πως η αντιπολίτευση, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, σπεύδει και αξιοποιεί τα συμπεράσματα κάθε έκθεσης του Γραφείου «χωρίς καν να έχουν διαβάσει το περιεχόμενο των Εκθέσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα