Πρωτοσέλιδα: Η τελική λύση για τη διαδοχική ασφάλιση

Οι αλλαγές στην ασφάλιση, οι δημοσκοπήσεις και ο σταυρός στις ευρωεκλογές είναι μερικά από τα ζητήματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φαντάροι τριών ετών με μισθό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο για την πρόσληψη 1.000 οπλιτών στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) καταρτίζει το ΓΕΕΘΑ,

με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας".

ΕΘΝΟΣ: "Η τελική λύση για τη διαδοχική ασφάλιση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αδιέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι λόγω εμπλοκής στο σύστημα διαδοχικής ασφάλισης δίνει το υπουργείο Εργασίας. Με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ δρομολογεί την ταχεία χορήγηση των συντάξεων με κριτήρια ενιαία για μισθωτούς και επαγγελματίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μοναχός Θαδδαίος: «Οι δυνάμεις του Κακού ενώνονται για να μας φέρουν τον Αντίχριστο»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προείδε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που έγινε το 1991. Την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Σερβία, για το θέμα του Κόσοβου, το 1999! Την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου από την Σερβία, που έγινε το 2006! τον θάνατο του Μιλόσεβιτς, μέσα στο κελί του (δηλητηρίαση;;;), που έγινε επίσης το 2006".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "6.200 θέσεις στο Δημόσιο μέχρι τέλος Μαΐου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε 6.200 ανέρχονται οι μόνιμες και εποχικές θέσεις που πρόκειται να «ανοίξουν» στο Δημόσιο μέσα στην άνοιξη. Η «Αγορά Εργασίας» παρουσιάζει σήμερα ένα αφιέρωμα για το πού αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω προσλήψεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καπνός διαπλοκής και από τα τσιγάρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παιχνίδι εκατομμυρίων παίζεται στο όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου των τσιγάρων, με την προωθούμενη αλλαγή της φορολογικής σήμανσης, βάσει οδηγίας της Ε.Ε., η οποία θα κυρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου από το Ευρωκοινοβούλιο".

ΕΣΤΙΑ: "Πολιτικό λάθος ο σταυρός προτιμήσεως".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φοβούμεθα ότι η απόφασις των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να προχωρήσουν στην θέσπιση του σταυρού προτιμήσεως στις ευρωεκλογές είναι βεβιασμένη. Παρ΄ότι ακούγεται κατ΄αρχήν θετικό να παρασχεθή η δυνατότης στους ψηφοφόρους να επιλέξουν απ΄ευθείας δια του σταυρού προτιμήσεως και τους ευρωβουλευτές, όπως γίνεται με τους βουλευτές, η καθιέρωσις ενός τέτοιου συστήματος έχει πολλά μειονεκτήματα".

Η ΑΥΓΗ: "Ξορκίζουν την ήττα με σταυρό...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άλμα στο κενό αποδεικνύεται το «άλμα δημοκρατίας» που επιχειρούν Σαμαράς και Βενιζέλος με συνεχή μπαλώματα στον εκλογικό νόμο για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς με αυτόν τον τρόπο επισημοποιούν τα αδιέξοδά τους και πιθανώς δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα απ΄όσα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "44% θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπέρ των πολυκομματικών κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών. Το 44% επιθυμεί τέτοιες συνεργασίες και μόνο το 23% προτιμά αυτοδύναμες μονοκομματικές. Τρίτη επιλογή των πολιτών, η οικουμενική κυβέρνηση (12%)"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γιάφκα Τούρκων τρομοκρατών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέλη του επιχειρησιακού βραχίονα της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης της Τουρκίας DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) είναι κατά την ΕΛ.ΑΣ οι τέσσερις αλλοδαποί που συνελήφθησαν χθες σε δύο διαμερίσματα-γιάφκες, στου Γκύζη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Χρυσό μετάλλιο στην ακρίβεια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρεις φορές πιο ακριβά, πληρώνουμε για τα ίδια προϊόντα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι το εισόδημα του μέσου Ελληνα πολίτη μειώθηκε κατά τουλάχιστον 30% λόγω των μνημονιακών πολιτικών, το καλάθι της νοικοκυράς στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τα λαϊκά προβλήματα σε Υγεία και Πρόνοια είναι ζήτημα βαθιά ταξικό και πολιτικό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέσα από το πρόβλημα της υγείας, με όλες τις μορφές και τους τρόπους που εκδηλώνεται και βασανίζει το λαό, αναδεικνύεται η αντιπαράθεση, ουσιαστικά, των δύο δρόμων ανάπτυξης. Η λαϊκή πάλη στους τόπους δουλειάς, στους χώρους της Υγείας, στις συνοικίες, στα χωριά, στις σχολές, αποτελεί, θα λέγαμε, καθήκον να μαζικοποιηθεί και να ενταθεί".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λιστομαχίες. Σταυρομαχίες".

Η εφημερίδα σημειώνει "Λιστομαχίες: για ενδεχόμενη απόκρυψη εισοδήματος ελέγχονται οι βουλευτές Β. Κικίλιας της ΝΔ, Β. Καπερνάρος των ΑΝΕΛ και Μ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις λίστες όσων έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό". Σταυρομαχίες: Αναβαθμίζει το πολιτικό ενδιαφέρον και εξασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή περισσότερων πολιτών η απόφαση Σαμαρά - Βενιζέλου για την υιοθέτηση του σταυρού προτίμησης και στις ευρωεκλογές".

Kontranews: "Σε θάνατο οδηγούν τις τράπεζές μας για να μας φάνε τις καταθέσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξαφνικός θάνατος για τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κεφαλαιοποίησης είναι το νέο δόγμα για την αντιμετώπιση της κρίσης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οι ξένοι κατέχουν το 50% της αξίας των μετοχών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξάνεται σταθερά η συμμετοχή των ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο και πλέον ελέγχουν το 49,9% της συνολικής κεφαλαιοποίησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το Χρηματιστήριο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πνίγονται οι εφορίες. Ογκώδεις φάκελοι, λίγοι ελεγκτές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ελεγκτικό μπλακάουτ απειλεί το υπουργείο Οικονομικών, συνεπεία της τραγικής κατάστασης του ελλιπέστατου ελεγκτικού μηχανισμού. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα ελέγχου των εμβασμάτων στο εξωτερικό, όπου από τις 24.000 υποθέσεις έχουν επιλεγεί μόλις 531 και έχουν ελεγχθεί λόγω της έλλειψης προσωπικού... μόνο 44!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πορεία όπισθεν ολοταχώς σε πρόστιμα και υπεραξίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν η καθιέρωση πολύ υψηλών προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και ο υπολογισμός της υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων, η κυβέρνηση -λαμβάνοντας υπόψη και την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση- χαράζει πορεία «ολοταχώς όπισθεν» και στα δύο μέτωπα".

Keywords
λύση, πρωτοσελιδα, λύση, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοσκοπηση, δημοκρατια, ΓΕΣ, γεν, γεα, γεεθα, ικα, οαεε, ωρα, νατο, μαΐου, ελευθεροτυπια, εστια, σαμαρας, βενιζελος, σταυροι, αυγη, εκλογες, εφημεριδα, καθημερινη, ελλαδα, ριζοσπαστησ, νεα δημοκρατια, δημαρ, συμμετοχή, τραπεζες, κερδοσ, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, κικιλιας, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αυτοδιοικηση, ρεπουση, βουλευτες, χωρες της ευρωπης, υιοθετηση, υπουργειο εργασιας, χωρες, το θεμα, αυγη, γεεθα, ηττα, θανατος, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ονοματα, σχολες, υγεια, υπουργειο οικονομικων, ωρα, ανοιξη, γεγονος, γεν, γινεται, δημοσιο, δογμα, εγινε, ετων, εφημεριδα, εφοριες, ιδια, θετικο, κυβερνηση, κομμα, λαθος, νατο, ονομα, ουσιαστικα, προβληματα, σερβια, συμμετοχή, τριτη, φακελοι, υπουργειο, θεσεις, υγειας, υπολογισμος
Τυχαία Θέματα