Στα «κάγκελα» το ΠΑΣΟΚ με την κατάρρευση των δημοσκοπήσεων – Ρίχνουν ευθύνες στον Βενιζέλο

Καμπάνες... πένθιμες χτύπησαν στην Χαριλάου Τρικούπη από την δημοσκόπηση της GPO που έδειξε το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Πολλώ δε μάλλον όταν έδειξε ότι διαψεύδονται οι ελπίδες ότι η σύμπλευση με τους «58» ή η μάχη για την απόσυρση του εισιτηρίου

των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία, όχι μόνο δεν απέφερε κέρδη, τουναντίον δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές για την Α' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 3,6%, στην Β' Αθήνας 3,9%, ενώ στο υπόλοιπο Αττικής μόλις 2,9%. Βέβαια στην Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν να αποδώσουν τις τραγικές δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος στην «χαλαρότητα» της ψήφου των ευρωεκλογών, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον κατακρημνισμό των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά… εξωκοινοβουλευτικού κόμματος.

Στον προβληματισμό των επιτελών Βενιζέλου ήρθε να προστεθεί και η νέα παρέμβαση της κίνησης των 75 (Μιχάλης Καρχιμάκης) για τους «58» τους οποίους χαρακτηρίζει ανομιμοποίητες παρέες. «Ούτε καν το ΠΑΣΟΚ των αυτοδυναμιών δεν ισχυρίστηκε ότι είχε το μονοπώλιο της Δημοκρατικής Παράταξης. Και τώρα έρχονται 58 άτομα να "κατοχυρώσουν" για τους εαυτούς τους τη Δημοκρατική παράταξη με την λογική του εμπορικού σήματος προϊόντος» ήταν το καρφί της κίνησης. Ενώ χαρακτήρισε ως «ατυχή» την αντίδραση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην πρόσκληση των 58.

«Με ποιον τρόπο διασφαλίζει την θεσμική αυτοτέλεια και αυτονομία του κινήματος, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή; Θα υπάρχουν τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται από τους «75» οι οποίοι αμφισβητούν έτσι στρατηγικές επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου, από τον οποίο ζητούν να διενεργήσει ένα «πραγματικά πολιτικό» Συνέδριο του κόμματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα